www.elllobregat.com
La Portals prepara la 10a edició amb novetats
Ampliar

La Portals prepara la 10a edició amb novetats

viernes 01 de febrero de 2019, 01:32h
La prova de BTT més emblemàtica de Catalunya i del Baix Llobregat, que es disputarà els dies 6 i 7 d’abril, homenatja en aquesta edició la ciclista Sandra Santanyes

La Portals, la tradicional marxa en BTT no competitiva que dóna la volta a la muntanya de Montserrat, presenta aquest 2019, en la 10a edició, importants novetats pel que fa al recorregut i servirà el cap de setmana del 6 i 7 d’abril per homenatjar la ciclista catalana Sandra Santanyes, 15 vegades Campiona d’Espanya.

Els Portals d’entrada a la muntanya
La Portals recorre els Portals d’entrada a la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), Castellbell i el Vilar, Olesa de Montserrat i Esparreguera, i és un esdeveniment obert a tothom, amb un límit de 1.500 participants.

La present edició inclourà dos formats: La Portals Clàssic, de 60 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, i la Portals Half, de nova creació, de 38 kilòmetres i 850 metres de desnivell positiu, que permetrà a totes aquelles persones que comencen o que volen fer menys distància prendre part en la cita ciclista. Aquestes dues proves se celebraran diumenge dia 7 d’abril.

Una cursa molt solidària
Un dia abans, se celebrarà la Portals Solidària, una pedalada de 12 kilòmetres amb inici i final a l’Slam Club de Collbató, on tenen cabuda des dels més joves fins als més grans per gaudir del territori i la bicicleta. La Portals 2019 té un acord de col·laboració amb ASDENT, associació que recull fons per a la recerca d’aquesta malaltia minoritària, de manera que un euro de cada inscripció es donarà a aquesta entitat.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va representar el Govern durant la presentació d’aquesta cita, celebrada al Patronat Parroquial d’Esparreguera, al costat de l’alcalde d’aquella localitat, Eduard Rivas; el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio; la presidenta d’ASDENT, Eva Giménez; l’homenatjada Sandra Santanyes i el president del Club Esportiu Lataca i ànima de La Portals, Pepe Cuevas.

Quant als esportistes que van fer costat a La Portals durant l’acte, cal destacar Núria Picas, Israel Nuñez, Marta Vilajosana, Pepe Pedrero, Emili Pérez, Celestino Prieto, Silvia Rovira, Albert Balcells, Anna Ramírez, el tàndem Ignacio Avila-Joan Font, etcètera, molts dels quals ja s’han compromès a participar en aquesta edició de la prova.

El Massi-Tactic, primer equip català de la UCI Women’s Team

La UCI Women’s Team, la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI), comptarà per primera vegada aquest 2019 amb el primer equip català femení. Es tracta del Massi-Tactic UCI Women’s Team, un equip del Club Ciclista Baix Ter, de Torroella de Montgrí, que hi debutarà amb 11 corredores de tot l’Estat, cinc d’elles catalanes.

El club empordanès, que fins a la temporada passada només prenia part en proves de la Copa d’Espanya i de la Copa Catalana, competirà a partir del febrer en algunes curses per carretera de la UCI WorldTour, el primer nivell, i del Calendari UCI Femení, el següent esglaó.

Per competir a les curses de la categoria elit de la UCI WorldTour s’ha d’estar classificat entre els 15 millors del rànquing o comptar amb invitacions extres. En ser un equip novell, les gironines encara han d’estrenar el caseller de punts del rànquing, però tenen opcions molt altes d’anar convidades a les dues proves que tindran lloc en terreny estatal: al maig, a l’Emakumeen Euskal Bira, de Biscaia, i, al setembre, a la Madrid Challenge by La Vuelta. Durant la resta de la temporada –de febrer a setembre- seran presents en curses que integren el Calendari UCI Femení i de la Copa d’Espanya i Catalana.

A la presentació de l’equip, celebrada a la seu de Tactic Sport, de Bescanó, hi van assistir Josep Pujols, representant territorial de l’Esport a Girona; Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme; Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí; Sergi Güell, president del CC Baix Ter, i, com a portaveu de les ciclistes, Mireia Benito.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios