www.elllobregat.com
FGC instal·la pantalles d’informació a 8 parades

FGC instal·la pantalles d’informació a 8 parades

viernes 01 de marzo de 2019, 10:12h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) vol instal·lar abans d’acabar l’any a totes les estacions de la línia Llobregat-Anoia, entre Plaça Espanya i Martorell, pantalles d’informació sobre l’estat del servei.

Per complir amb aquest objectiu, està instal·lant-ne a vuit parades més de la línia, en concret a Magòria La Campana, Ildefons Cerdà, Europa|Fira, Gornal, Sant Josep, L’Hospitalet Av. Carrilet, Almeda i Molí Nou Ciutat Cooperativa. Està previst que totes aquestes estacions comptin amb les pantalles d’informació abans de finalitzar el primer quadrimestre de l’any.

Fins ara, només quatre parades d’aquesta línia en tenien -Plaça Espanya, Sant Boi, Monistrol, des del 2011, i Cornellà Riera, des de finals de l’any passat-, però la voluntat d’FGC és que abans de finalitzar aquest any totes les parades de la línia Llobregat-Anoia entre Plaça Espanya i Martorell tinguin aquestes pantalles d’informació als viatgers. La instal·lació d’aquestes es preveu progressiva al llarg del 2019.

Consultar en temps real l’estat del servei
La instal·lació d’aquests elements al Metro del Baix Llobregat permetrà consultar els horaris dels trens, les incidències i obtenir informació en temps real de l’estat del servei. Amb una inversió total de 250.000 euros, es repartiran prop d’una trentena de monitors entre els vestíbuls i les andanes de les vuit estacions esmentades amb anterioritat.

Des d’FGC expliquen que aquesta actuació s’emmarca en la política de manteniment d’actius i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i infraestructures que porta a terme l’empresa per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.

*Contingut elaborat en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

El Telefèric de Sant Jeroni: l’exponent de la gosadia de l’enginyeria catalana

Pujava al cim més alt de Montserrat, Sant Jeroni, de 1.236 metres. El Telefèric de Sant Jeroni, oficialment inaugurat el 29 de juliol del 1929, “representa un exemple de la competència de l’enginyeria catalana”, en paraules del president d’FGC, Ricard Font, pronunciades el gener, quan es va incorporar una cabina del telefèric a l’exposició de Monistrol Vila sobre l’antic cremallera.

Des del gener es pot visitar aquesta cabina que ha estat preservada per la Fundació Museu del Transport als seus tallers de Castellar de n’Hug, abans de ser traspassada a FGC. Amb aquesta nova incorporació, Monistrol Vila esdevé un important espai divulgatiu on els visitants poden gaudir d’un viatge per la història, el patrimoni, la cultura i l’entorn natural de Montserrat.

D’aquesta manera, es completa l’exposició del cremallera de Montserrat que es pot visitar a Monistrol Vila i que se centra en la història d’aquesta altra infraestructura a través de textos, fotografies, cartells i objectes recopilats.

El Telefèric de Sant Jeroni oferia unes vistes espectaculars, cosa que el van convertir ràpidament en un transport d’èxit que va viure la seva època d’esplendor a mitjans del segle XX.

La instal·lació d’aquesta infraestructura de transport disposava de dues cabines amb una capacitat per a 16 persones cadascuna, la qual cosa permetia transportar 140 viatgers per cada hora del servei.

La longitud total de la línia assolia els 680 metres i superava un desnivell de 535, amb una pendent màxima del 200%, cosa que la convertia en un dels sistemes de transport per cable amb més pendent del món.

L’estació inferior es trobava ubicada a la vora de la carretera de Montserrat a Manresa i la superior al Turó del Moro, un indret molt proper al cim de Sant Jeroni i de l’ermita. El desnivell entre ambdues estacions era superat sense cap mena de torre ni suport intermedi, gràcies a un traçat amb una curiosa corba catenària de només 410 metres de desplaçament horitzontal. El trajecte complet es realitzava en un temps de 9 minuts.

Però la degradació dels instruments va fer que el tanquessin a principis dels anys 80.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios