www.elllobregat.com
La Generalitat vol integrar nois tutelats a través de l’atletisme

La Generalitat vol integrar nois tutelats a través de l’atletisme

viernes 01 de marzo de 2019, 10:20h
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i la Federació Catalana d’Atletisme han arribat a un acord gràcies al qual joves que han emigrat sols i que viuen en centres de la Generalitat han començat a practicar atletisme i a participar en algunes curses.


Aquests nois van estrenar-se a finals de febrer a la cursa de 5 quilòmetres de la Mitja Marató de Granollers. L’objectiu del projecte és procurar la inclusió social mitjançant l’esport de base; constituir una xarxa de suport als joves amb entitats esportives i persones de l’entorn; desestigmatitzar el col·lectiu i promoure els hàbits saludables entre els nois.

De moment, hi ha una trentena de nois que s’entrenen a les instal·lacions del Club Atlètic Montornès, el Centre Atlètic Laietana, el CN Banyoles, el Club Atletisme de Mollet, el Club Atletisme Canet, el Club Atlètic de Vic, la Unió Atlètica de Lleida i la Unió Atlètica Montsià. S’estan tancant acords amb altres clubs i centres per fer extensiva la pràctica de l’atletisme, ja que hi ha més nois interessats, i per obrir el projecte a altres proves.

La Federació Catalana d’Atletisme s’encarrega de la recerca dels clubs i entitats esportives i dels entrenadors; la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física proporciona material als nois i gestiona l’assegurança i el transport, i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies coordina la participació dels joves, els centres i les entitats que les gestionen. Hi ha 9 centres de joves tutelats que estan treballant a ple rendiment. Tot això, amb el suport dels Ajuntaments dels municipis afectats, que faciliten els espais.

A banda d’això, els nois d’un centre de Sant Just Desvern han anat fent diverses activitats relacionades amb l’atletisme i fins i tot van participar en la Cursa Solidària de Sant Joan de Déu el setembre passat. Aquesta iniciativa -batejada amb el nom de La Mitja Acull- va ser presentada al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, amb la presència del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva; el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, i Toni Cornellas, president de la Mitja Marató de Granollers.

Segons Gerard Figueras, amb el programa s’ajuda a “incorporar l’esport com a activitat diària en aquests joves. Aquesta és una iniciativa pionera que espero que copiïn altres esports”, mentre que Georgina Oliva afirma que “la integració social a través de l’esport i la transmissió de valors com l’esforç, el compromís o la solidaritat els va molt bé en el seu procés d’autoestima i de refer-se de situacions traumàtiques”.

*Contingut elaborat en col·laboració amb la Secretaria General de l'Esport.

Guardó estatal pel suport a la promoció i l’organització d’esdeveniments de piragüisme

La Federació Espanyola de Piragüisme va celebrar a Madrid la 36a Gala anual, en la qual Jordi Congost, director del Canal Olímpic de Catalunya, va recollir en representació de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) la menció especial de suport institucional del 2018 per l’organització del Classificatori Mundial dels Youth Olympic Games al Canal Olímpic, així com per la contribució a la realització de les proves de piragüisme dels Jocs Mediterranis de Tarragona i altres proves de piragüisme a Catalunya.

Aquesta va ser una de les mencions especials i de reconeixement que es van lliurar en un acte que també va reconèixer -amb 11 premis estatals- els esportistes que han aconseguit 71 medalles internacionals durant el passat 2018, entre elles les del campió mundial i europeu Carlos Garrote, que van competir durant els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 al Canal Olímpic.

D’altra banda, la gallega Teresa Portela va ser escollida com a millor palista sènior amb un or als Jocs Mediterranis i finalista als Mundials. La collita de podis correspon als 21 obtinguts en Campionats del Món, 25 en Europeus, 4 en els Jocs Mediterranis, 17 en Copes del Món, 3 en el Mundial Universitari i una als Jocs Olímpics de la Joventut.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios