www.elllobregat.com
Setmana Santa, passió, èxode i reflexió: juguem al cuit i amagar?
Ampliar

Setmana Santa, passió, èxode i reflexió: juguem al cuit i amagar?

Per Marga Solé.

lunes 08 de abril de 2019, 12:08h
Enguany les anomenades vacances de Setmana Santa tenen alguns variants diferents pel que fa als altres anys. Se celebren molt avançada la Primavera, la qual cosa facilitarà les ganes d’esbarjo, de viatjar, de sortir... Però també hi ha un altre ingredient afegit, la proximitat de les eleccions generals que se celebraran el 28 d’abril, per la qual cosa Setmana Santa i campanya electoral aniran agafades del bracet.

Ara bé, queda clar que els nens i nenes, joves i adolescents no tindran classe i els pares i mares normalment també s’agafen uns dies per descansar del treball diari. Tot plegat afavoreix la necessitat de canviar d’aires, d’hàbits, i normalment, encara que només puguin ser un parell o tres de dies, volem passar-ho lluny d’allò quotidià. Res a veure amb les Setmanes Santes de quan jo era petita. Llavors recordo que tot era fosc, no podíem riure i al final tot plegat és convertia en anar a enterrar la sardina, anar a resar, a missa, al Rosari de l’aurora, a les processons, portar la comunió als malalts, la prohibició de menjar carn el dijous i divendres sants i poca cosa més. La nostre disbauxa venia dilluns de Pasqua quan el padrí ens portava la “mona” i tota la família gaudíem d’un bon dinar.

Enguany, per les dates en què se celebrarà i tenint en compte que aquest hivern quasi no ha fet fred ni ha plogut, el més probable és que qui més qui menys sortirà a “ventilar una mica les neurones”. La pràctica de l’esquí potser ja no serà possible però sí anar a la platja o a la muntanya. Com a pratenca, i per a qui no sàpiga on anar, els recomano una escapada als espais naturals del Delta del Llobregat. Es pot fer senderisme, anar en bicicleta o fer una passejada tot veien els aiguamolls, les aus que hi aniden, els últims vestigis del semàfor instal·lat a prop de la desembocadura del riu Llobregat, l’edifici dels carabiners on vivien amb les seves famílies, la llacuna de la Ricarda o la Pineda de Can Camins, que té una extensió de 47 hectàrees. Al lloc s’hi pot trobar una gran diversitat de flora i fauna i també es pot visitar la Casa Gomis que és l’antiga residència de la família Bertrand i Serra.

Tot plegat del que es tracta és de canviar d’aires, de sortir de la rutina, de no fer el mateix de cada dia, de carregar piles i, el més important, sentir-nos lliures, sense lligams i obligacions encara que sigui per pocs dies. I de passada reflexionar amb serenor per comprendre a qui hem de votar el 28 d’abril. Són unes eleccions molt importants que poden marcar el nostre futur en una direcció o en una altra.

Ja sé que parlava de Setmana Santa i que per a moltes famílies és sinònim d’escapada, però per poder escapar primer haurem de saber cap a on hem d’anar i estudiar bé les possibilitats. N’hi ha un ample ventall tant per fer l’escapada com per anar a votar. La decisió està en les nostres mans. Aprofitem-la i decidim: passió, èxode i reflexió i no juguem al cuit i amagar.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios