www.elllobregat.com

Els nostres candidats per al 28-A, de dalt a baix

Parlem amb Montserrat Vilardosa (ERC): 'El Baix i l'Hospitalet són un dels territoris més castigats per la crisi en aquest país'
Ampliar

Parlem amb Montserrat Vilardosa (ERC): "El Baix i l'Hospitalet són un dels territoris més castigats per la crisi en aquest país"

martes 23 de abril de 2019, 09:46h
El Llobregat entrevista diferents candidats del Baix Llobregat que integren les listes electorals dels partits per a les eleccions generals del 28 d'abril.

Perfil
Nascuda a Esparreguera el 1963, Vilardosa ha desenvolupat la seva carrera política bàsicament al món local, on va ser Regidora de Medi Ambient, Serveis Territorials i Administració general el 2014 i 2015. En la present legislatura ha estat la portaveu d'ERC al Ple d'Esparreguera i és la secretària de finances de l'agrupació a nivell local. Durant la seva trajectòria professional ha estat comptable, secretària de direcció i control de costos i obres en una constructora i gerent d'una empresa de projectes i instal·lacions d'electricitat, gas i aigua.

El seu primer record de la comarca: Vaig néixer a Esparreguera, al nord de la comarca, en un barri obrer, el Barri Font, i hi visc, per tant, la majoria dels meus records són baixllobregatins.


Un lloc de la comarca: És fàcil dir la zona montserratina, perquè és on visc i on practico el meu esport, muntanyisme, però m'enamora el camí del riu i el Delta. Tinc bons records d'arreu, de totes les poblacions de la comarca, perquè, afortunadament, he pogut estar gairebé en totes i amb molt bona gent.


Quin és l'últim llibre que ha llegit?: Sempre en llegeixo més d'un, ara estic amb Economía rosquilla de l'economista d'Oxford Kate Raworth i 3 nits de torb i 1 Cap d'Any d'en Jordi Cruz i acabo de llegir Bon dia són les 8! d'Antoni Bassas, un programa de Catalunya Ràdio que em va acompanyar molts anys de la meva vida.


El seu cantant, grup o música favorita: Bé, per qüestions d'edat, ja sóc grandeta, em toca Clash o Ramones i Johan Sebastian Bach, sempre.


El seu plat favorit: Qualsevol plat de la cuina tradicional catalana, l'arròs que fa el meu marit i les sopes i guisats orientals.

Es veu de diputada en el Congrés després del 28-A?
M'agradaria ser-hi, sobretot perquè el Baix Llobregat i l'Hospitalet hi tinguessin una representant directa, però essent el número 12 per Barcelona no serà fàcil.

Quins són els principals desafiaments i problemàtiques que afronta el Baix Llobregat i que caldria abordar a partir de maig?
El Baix Llobregat i l'Hospitalet, a nivell polític, tenen els mateixos desafiaments que tot Catalunya: parar el tripartit ultra de dreta, impedir que triomfi l'aliança de l'Íbex (PSOE+C's) i promoure el diàleg per a la negociació de la celebració d'un referèndum d'autodeterminació. Això, és clar, no vol dir que aquesta sigui l'única feina que calgui fer, cal treballar per fer polítiques dignes que ajudin els nostres ciutadans.

Quines solucions proposen des de la seva candidatura? Com treballarà per la comarca?
El Baix Llobregat i l'Hospitalet són uns dels territoris més castigats per la crisi en aquest país. És aquí, en aquesta comarca, on més es troben a faltar polítiques per un habitatge digne, ajudes socials, solucions per a l'atur, per les nostres infraestructures viàries i ferroviàries, hem de ser capdavanters en la lluita per la igualtat i que totes les iniciatives portin l'empremta feminista, i hem d'encapçalar totes les iniciatives legislatives que tinguin a veure amb la protecció al Medi Ambient, la gestió racional dels residus i les polítiques dirigides a protegir el nostre riu, del qual tots en depenem i que està fortament castigat.

Com li agradaria que li recordessin els seus veïns després del seu pas pel Congrés?
Com una dona lleial al seu país, Catalunya, i que ha estat útil per aconseguir el somni de la República.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios