www.elllobregat.com

Torna el TRAM Barcelona Open de tennis en cadira de rodes

viernes 03 de mayo de 2019, 07:51h
Amb el lema ‘Mou el límit’, torna el TRAM Barcelona Open, Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes que tindrà lloc al Real Club de Polo de Barcelona del 24 al 30 de juny.

En la tercera edició d’aquest esdeveniment, que té com a màxim patrocinador el Tramvia de Barcelona i que compta amb la col·laboració de la Fundació Step by Step i la Fundació Bancària ‘la Caixa’, hi participaran 40 jugadors i jugadores de 15 nacionalitats diferents. El públic, a més, hi tindrà entrada gratuïta.

El torneig es va presentar durant el Barcelona Open Banc Sabadell de tennis a l’estand de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat, ubicat al Reial Club Tennis Barcelona, amb la presència del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras.

En la presentació, també hi eren presents el director del TRAM Barcelona Open, Jose Coronado; la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; el president de TRAM, Felip Puig; el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; el responsable de la secció de tennis del Reial Club de Polo, Javier Moreno, i el gestor de l’Àrea d’Acció Educativa de la Fundació Bancària ‘la Caixa’, Marcel Invernon.

Donar a conèixer el tennis en cadira de rodes
Tal com va explicar Coronado, enguany el TRAM Barcelona Open es manté a la categoria ITF2 de la Federació International de Tennis, i es presenta amb la il·lusió de donar a conèixer el tennis en cadira de rodes amb partits, exhibicions i diferents activitats paral·leles, i de convertir-se en torneig de referència del circuit mundial Uniqlo Wheelchair Tennis Tour.

La final tindrà lloc el matí de diumenge 30 de juny i s’espera que sigui igual d’emocionant com la de la passada edició. “Tindrem la presència de tres jugadors del Top10, de manera que hi haurà tennis de qualitat màxima”, deia el director d’un torneig que servirà per “mostrar els valors del sacrifici, la superació, l’esforç i la constància, especialment als més joves, per aconseguir entre tots una societat més justa”.

Suma d’esforços pública i privada
Per la seva banda, el secretari general de l’Esport Gerard Figueras va agrair la iniciativa d’impulsar el torneig ja fa tres anys, va destacar el suport de les institucions i de l’empresa TRAM, i es va felicitar del fet que “la suma del lideratge privat i el suport públic fa possible celebrar un torneig d’alt nivell com aquest”.

“Situar Barcelona al món”
Felip Puig, per la seva banda, va destacar que el TRAM Barcelona Open és un dels projectes de Responsabilitat Social Empresarial més rellevants en els quals el tramvia hi participa, mentre que Maite Fandos va subratllar que la cita “situarà Barcelona al món”. Javier Moreno va expressar “el compromís del RC de Polo amb l’esport inclusiu”, i Jordi Tamayo va posar èmfasi en la força dels clubs de tennis catalans i en el suport conjunt de les administracions.

*Contingut elaborat en col·laboració amb la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física

Catalunya celebra al màxim el Dia Mundial de l’Activitat Física

Catalunya es va bolcar en la celebració, per desè any consecutiu, del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que té lloc des del 2002 a tot el món cada 6 d’abril. Durant tot el mes passat, entitats, institucions i persones a títol individual van organitzar i participar en múltiples iniciatives de promoció arreu del territori sota el lema ‘Activa la vida, millora la vida’ escollit per a aquest any.

L’objectiu de la campanya, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) –desenvolupat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF)-, és promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar enfront del sedentarisme, així com remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents.

Vic va assumir amb èxit la seva condició de Capital Catalana de l’Activitat Física 2019 i el 5 d’abril es va abocar en l’organització de l’acte central a Catalunya del DMAF. Unes 2.500 persones, sobretot escolars i gent gran, van participar en el gruix de les activitats, que van seguir de prop el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el secretari de Salut Pública, Dr. Joan Guix, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, entre altres.

A la Plaça Major es van fer classes de zumba i d’spinning; una caminada intergeneracional pels racons del municipi –amb alumnat de primària i 400 persones grans-; activitats esportives per a uns 1.800 escolars de primària i secundària (korfbal, hoqueis, esgrima, bitlles, etc.)-, i una masterclass de zumba. A banda, hi va haver activitats inclusives d’equitació, dansa i circ. A la tarda, el programa d’actes va continuar amb entrenaments de diversos esports a pavellons de la ciutat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios