www.elllobregat.com
El Campus del Baix Llobregat escalfa motors per al tercer UP4 Camp
Ampliar

El Campus del Baix Llobregat escalfa motors per al tercer UP4 Camp

L’activitat estival està adreçada a estudiants de quart d’ESO i primer de Batxillerat. Els participants d’aquest any hauran de fer front a una emergència sobrevinguda

Castelldefels es prepara per a una nova temporada d’estiu. I al marge de sol i platja, albergarà un munt d’activitats organitzades per la UPC al voltant de la ciència i la tecnologia per a fer gaudir famílies i joves durant el mes de juliol. Coincidint amb el període no lectiu de les dues escoles instal·lades al Campus del Baix Llobregat (CBL), aprofitem per obrir el campus universitari a públic que no el conegui o que el vulgui descobrir més profundament.

Els dies 1 al 6 de juliol, arriba una nova edició d’UP4 CAMP que, amb l’experiència d’altres dues edicions prèvies, enceta aquesta activitat residencial que té lloc al Campus de la UPC al Baix Llobregat, adreçada a joves de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb interès en els àmbits de la ciència i la tecnologia. Es planteja com una experiència preuniversitària que pot ser una oportunitat per despertar vocacions en els graus que s’imparteixen al CBL.

En paraules de l’actual estudiant de l’EETAC, Miguel Marín, participant en l’edició de 2016 “és un campus molt intens, on fas molts amics”.

Un grup d’unes 20 noies i nois hauran de fer front a situacions inesperades. Segons recordava en Miguel a l’entrevista recent a Ràdio Castelldefels, “estàvem fent com una recepció i de sobte va sonar l’alarma”. Així és com el soterrani de les instal·lacions esdevenen un autèntic Escape Room.

Professorat universitari a més de personal d’educació en el lleure seran els responsables d’idear i fer possible una setmana de reptes, de treball en equip, d’estímul a la creativitat i a la innovació en projectes on la ciència i la tecnologia són la clau per a resoldre els enigmes que s’aniran plantejant. A més del contingut acadèmic i pedagògic hi haurà un fort vessant esportiu i lúdic per fomentar la cohesió i l’esperit d’equip entre elles i ells, com a valors de la vida universitària participativa i distesa característica del Campus. Segons l’experiència d’en Miguel, a l’edició on va participar “comparteixes vivències amb gent del teu àmbit perquè és gent que té els mateixos gustos que tu, gent de la teva edat, nois i noies que els hi agrada aprendre, els agrada investigar, el món de la tecnologia, la ciència i la veritat és que tinc molt bon record d’aquest campus”.

Les persones que hi participin seran allotjades a la Residència Universitària RESA situada al mateix campus -amb règim de pensió completa- on durant una setmana es bellugaran i faran seves les instal·lacions i laboratoris de les dues escoles que s’ubiquen al Campus, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) i gaudiran de la resta de serveis diversos -Biblioteca, servei de restauració, etcètera- amb els quals compta el CBL.

Es treballaran temes tan diversos com les telecomunicacions, l’aeronàutica i l’espai, l’enginyeria de biosistemes i alimentària, la biotecnologia, els drons, l’electrònica o la informàtica enfocats al nivell adequat per tal que resulti entenedor i motivador per les persones que s’hi apuntin a viure una aventura a Castelldefels que a més de la proximitat a les atraccions turístiques pròpies de la zona i de Barcelona, oferirà uns atractius menys coneguts però tant o més encisadors.
Si estàs esperant el moment perfecte, és ara!

Allotjament al Campus de la UPC

Dstinataris: joves de 4t d’ESO o 1r de batxillerat o graus apassionats per la ciència i la tecnologia i que vulguin viure una setmana al Campus del baix Llobregat de la UPC amb altres joves que comparteixen la mateixa passió. Si t’agraden els reptes i vols viure una petita aventura en la qual la ciència i la tecnologia, però també la imaginació i la creativitat, són clau per sobreviure, aquest és el teu campus!

El Campus del Baix Llobregat es troba en un entorn privilegiat de la ciutat de Castelldefels, envoltat per la natura i ubicat al Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT), dins l’àrea del Delta del Baix Llobregat, al municipi de Castelldefels, al costat del Canal Olímpic, a 10 minuts de l’aeroport, a 20 minuts del centre de Barcelona i a 5 minuts de la platja. Un espai on gaudir de la universitat i la seva gent. De l’1 al 6 de juliol. Inscripcions obertes a: https://cbl.upc.edu/ca/cienciatec/activitats/castechdefels Dates: de l’1 al 6 de juliol de 2019 (de dilluns a dissabte). Amb activitats durant tot el dia, allotjats al mateix Campus.

Lloc: Campus del Baix Llobregat de la UPC a Castelldefels

Preu: 545€, inclou totes les activitats, allotjament i pensió completa

Possibilitat de bonificació per l’alumnat de Castelldefels. Subjecte a la valoració dels Serveis Socials i la disponibilitat pressupostària.

Per a més informació: participació@castelldefels.org o trucar al telèfon 936 651 150. Ext. 1402

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios