www.elllobregat.com
Un dels primers equips de la UE la Palma.
Ampliar
Un dels primers equips de la UE la Palma.

Longeus i guerrers

viernes 07 de junio de 2019, 08:36h
Els clubs amb cent anys o més al Baix Llobregat, nou en total, fan un sobreesforç per continuar endavant.

  • El present i futur de la UE la Palma.

Aquest és el cas de la Unió Esportiva La Palma, que aquest any celebra el seu centenari, o el CE Eusebi Güell, que fa 110 anys, tots dos ara equips de Quarta catalana.

Tot i això, la direcció del club centenari de La Palma es queixa de la “falta de suport” per part del consistori i fins i tot de “molts pares dels nanos que hi juguen”. Una situació semblant a la del Centre d’Esports Eusebi Güell, que aquest any celebrarà el 110 aniversari d’ençà que els treballadors de la fàbrica tèxtil el van crear. El club de la Colònia encara està en una situació més delicada per part de les administracions, amb llums que no funcionen o panys que es trenquen -tal com ha pogut constatar El Llobregat sobre el terreny-, sent els mateixos voluntaris del club els que han d’arreglar aquests detalls.

La diferència amb els altres clubs centenaris com el Santfeliuenc -el degà del Baix Llobregat, fundat el 1905- o el Santboià és el suport que aquells ajuntaments els hi donen, a més de representar municipis amb més població. Sembla que els pobles tenen el suport del veïnat, però no tant de les administracions, sovint consistoris amb poc pressupost.

UE La Palma: L’esforç de tot un poble
En Jordi Tintorer i en Lluís Badosa, exjugadors de la UE La Palma, estan donant un cop de mà perquè durant la celebració dels 100 anys de vida es reconegui la tasca que porta a terme el seu club al poble. “Farem tres grans actes a La Palma aquest estiu”, detalla Badosa per introduir la commemoració, que durarà gairebé quatre mesos, del juny al setembre. I en aquesta celebració, la història viva del municipi més jove de la comarca té molt a veure amb el seu club de futbol.

“Primer havíem tingut un camp a l’entrada de La Palma”, recorda a aquesta publicació l’exjugador Josep Riba, que va competir els anys 50 al club. Assegura que l’anterior terreny “era un camp de terra no massa gran” i, per això, van construir el que funciona actualment, integrat al poble. Riba encara recorda com van fer el nou camp de La Palma. “Entre l’Ajuntament i en Figuerola van fer un arreglo, i així es van començar a treure els garrofers amb carros de trabuc i agafant dinamita d’un home que en venia al poble, i vam fotre barrinades fins que el camp va quedar pla”, descriu gràficament i com si hagués passat ahir mateix. Riba també posa èmfasi en el fet que la gent del poble va col·laborar els caps de setmana durant dos anys per tenir el club que hi ha ara amb “l’esforç de les seves mans”, rebla.

Pròxims clubs a fer 100 anys
A més dels nou clubs de futbol amb més d’un segle de vida, hi ha altres esports amb molta història a la comarca i a tot Catalunya que faran molt aviat 100 anys. El Club Bàsquet Cornellà va néixer el 1929 i en poc menys de 10 anys celebrarà el seu centenari. Tanmateix, hi ha una fita més pròxima, la de UE Santboiana de rugbi, que ja es prepara per al seu centenari d’aquí a dos anys. L’any següent serà el torn del CF Gavà, mentre que la UE Cornellà de futbol, el 2023.

Podeu llegir un reportatge més en detall del centenari i la història de la UE La Palma, CE Eusebi Güell i altres clubs a elllobregat.com.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios