www.elllobregat.com
La Unió Esportiva La Palma comença a celebrar el centenari
Ampliar

La Unió Esportiva La Palma comença a celebrar el centenari

viernes 07 de junio de 2019, 08:38h
La Unió Esportiva La Palma, entitat de futbol de la Palma de Cervelló fundada el 1919, comença a celebrar el 21 de juny els primers cent anys de vida amb un programa d’actes que s’allargarà durant l’estiu i que inclou tres grans esdeveniments: una taula rodona, una exposició i la festa del centenari.

El 21 de juny es donarà el tret de sortida amb una taula rodona oberta a tothom a la Societat Aliança Palmarenca, on es farà un repàs a la història i a les anècdotes que han marcat el dia a dia de l’entitat. Més endavant, durant la Festa Major d’agost, tindrà lloc una exposició amb fotos, cartells, fitxes federatives, samarretes, trofeus i medalles de les diferents èpoques.

Finalment, els dies 14 i 15 de setembre arribarà la festa central. Partits amb els equips de la base i el femení; un homenatge a jugadors i exjugadors, i expresidents; un partit entre els veterans de La Palma contra el FC Barcelona, i un sopar popular ompliran la primera jornada, mentre que l’endemà es jugarà un partit de l’equip amateur de la UE La Palma contra un oponent d’entitat i es projectarà un vídeo sobre la història del club.

Fa uns dies, la UE La Palma va presentar aquesta celebració en un acte que va presidir el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona. El van acompanyar el president de la UE La Palma, Marc Ros; l’alcalde de la Palma, Xavier González; el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Juanjo Isern, i el representant de la comissió del centenari, Lluís Badosa, a banda d’alguns expresidents i una vintena de jugadors d’entre 7 i 14 anys que formen part del planter.

Gerard Figueras, que va entregar una placa d’agraïment al president de l’entitat per la contribució d’aquesta al foment de l’esport a Catalunya, va assegurar que la celebració del centenari “ha de servir per mirar enrere i perquè els més petits vegin d’on veniu”, així com per “entendre que el futbol és un element cohesionador i identitari al país, que fa sentir orgullosos als que formen els nostres clubs”. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física va aprofitar la presentació per subratllar el rol del futbol formatiu, “present a cada racó del país, que explica com s’ha forjat la història dels nostres municipis”.

La UE La Palma, que actualment compta amb 9 equips, des de la categoria prebenjamí fins a veterans, vol utilitzar la celebració de l’aniversari per homenatjar les persones que han portat el club a complir el primer segle i per engrescar les noves generacions.

Pluja de medalles catalanes als Jocs Mundials Special Olympics

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va felicitar els esportistes catalans que formen part de l’equip estatal van competir en els últims Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi del 8 al 21 de març. La recepció va tenir lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona.

El balanç de la delegació catalana, formada per 34 esportistes i 8 entrenadors, va ser de 4 medalles d’or, 4 de plata i 7 de bronze, així com 23 medalles de participació, en uns Jocs amb més de 7.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual de 170 països. Els representants de casa nostra van competir en bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica.

“La millor medalla sou vosaltres. Heu estat uns excel·lents ambaixadors al món, però també a casa, la qual cosa no tothom pot dir”, els va dir Gerard Figueras. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física va destacar que part de l’èxit és la “feina de formigueta i ben feta” que realitza Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, i va garantir el suport de la Generalitat de Catalunya a la seva tasca en favor de la normalització de la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat intel·lectual. Per la seva banda, Sergi Grimau, president d’Special Olympics Catalunya, va felicitar la delegació catalana per les seves fites personals i perquè tornin "amb un sac de medalles i experiències”, mentre que Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, va dir als esportistes que “heu estat modèlics, mostrant molt joc net” i que “heu d’estar orgullosos de les medalles que heu guanyat”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios