www.elllobregat.com
A la dreta Ignasi Llorente, de CAT-Torrelles, que ha estat escollit batlle amb els vots de la seva formació y d'Eduard Riera -esquerra- de Junts per Torrelles.
A la dreta Ignasi Llorente, de CAT-Torrelles, que ha estat escollit batlle amb els vots de la seva formació y d'Eduard Riera -esquerra- de Junts per Torrelles.

El nou alcalde de Torrelles vol canviar els hàbits dels veïns

sábado 15 de junio de 2019, 21:09h
Ignasi Llorente és el nou batlle de Torrelles amb els vots del seu partit i els dos de Junts per Torrelles

Cap sorpresa en el ple de constitució del nou consistori torrellenc. Com estava previst, Ignasi Llorente, cap de la candidatura de Cat-Torrelles, ha estat investit alcalde amb els vots de la seva candidatura i els dos de Junts per Torrelles, hereus de CiU que, tradicionalment des de l’any 2011, han estat donant suport a aquesta agrupació d’electors, l’única a tot el Baix Llobregat que, com s’han preocupat de destacar, ha aconseguit una alcaldia.

Només s’han presentat dos candidats a alcalde, Ignasi Llorente i Josep Manuel Rafí, cap de llista d’ERC, que ha aconseguit sis vots, els 4 seus i els dos del PSC, que probablement han preferit un gest solidari per enfortir una oposició que tingui una mica més de solidesa de cara al futur.

No hi ha hagut sorpreses, ni en l’elecció d’alcalde, ni en la fórmula per jurar o prometre la Constitució i el càrrec. El secretari municipal ha llegit prèviament les fórmules que s’havien compromès a emprar, però la veritat és que tret dels dos socialistes que gairebé no han afegit cullerada, els altres 11 regidors han llegit un extens paràgraf que incloïa, com era previsible, el suport a la república catalana, amb algunes curioses matisacions. Els de Junts han afegit el seu suport als presos polítics i als exiliats i mentre els republicans de tots colors es comprometien a lluitar per un territori català equilibrat, els de Junts ho feien per una política equilibrada. Tot ha circulat amb un clima distès i tranquil com també era previsible, tret del discurset del candidat d’ERC que ha destacat el continuisme del govern mentre posava de manifest que havien estat els militants d’ERC locals els que havien preservat les urnes i les paperetes l’1 d’octubre del 2017, entre les protestes d’un públic que no estava gens d’acord amb aquesta afirmació i que comentava amb els veïns de cadira les maneres bel·licoses del nou cap de l’oposició: “comencen bé, aquests”.

El més significatiu del contingut del discurs de Rafí ha estat el lament —probablement desconcertant per qui no coneix els intringulis del municipi— per no haver estat acceptats com a membres del nou govern. Vist que no podia ser alcalde, al menys, venia a dir, potser hagués estat bé que haguessin comptat amb nosaltres per fer un govern de traca i deixar solets i paralitzats els dos únics socialistes del nou ajuntament. Doncs res. Cat-Torrelles no ha volgut els republicans de Rafí al govern.

El nou alcalde ha fet un discurs marcant drecera. Si abans els ajuntaments es preguntaven què hem de fer i després s’havien preguntat com ho havíem de fer i com es paga, ara ha arribat el moment de preguntar-nos per què fem les coses. I ha dibuixat alguns esbossos d’aquest per què, que ja havia avançat durant el debat pre-electoral: hem de canviar d’hàbits de consum, d’hàbits de mobilitat, d’hàbits a l’hora de reciclar. O sigui, la màxima preocupació, a banda de participar activament en la construcció de la república catalana, és modificar els hàbits dels torrellencs. Per ser més curosos amb el medi, bàsicament. I per això, ho deia l’alcalde, s’ha de preservar el bosc i la pagesia. Els dos tòtems torrellencs, al costat de la consolidada, respectable i comprensible resistència al creixement demogràfic. Com deia un veí espectador, “benvinguda sigui la filosofia d’integració del medi a la vida dels torrellencs. Tan de bo que algú vetllés també per la integració dels torrellencs de tota la vida que pensen igual i dels torrellencs nouvinguts, alguns de fa una generació i mitja, que pensen diferent”.

I acabava el comentari amb aquestes paraules: “estan tan segurs que amb 7 regidors de 13 portaran el mandat a terme sense sobresalts que, podent pactar amb ERC —perquè tenen un programa molt semblant, són republicans, independentistes i retòricament d’esquerres—, han preferit deixar-los a l’oposició. Confien molt amb la seva força i deuen confiar també molt amb la debilitat dels que s’oposen. Veurem si encerten”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios