www.elllobregat.com
Del viaje más largo al más corto: El Llobregat recuerda el 50 aniversario de la llegada del hombre a la Luna
Ampliar

Del viaje más largo al más corto: El Llobregat recuerda el 50 aniversario de la llegada del hombre a la Luna

lunes 15 de julio de 2019, 12:23h
El mes de julio la humanidad celebra uno de sus hitos más importantes, si no el que más, y desde esta publicación queremos reivindicar también los desplazamientos más cercanos y de kilómetro 0.

El 20 de julio de 1969 Neil Armstrong pronunciaba aquellas célebres palabras con las que se recordará siempre la llegada del hombre a la Luna. La tripulación del Apolo 11 completaba una misión con la que americanos y soviéticos habían soñado y trabajado duro en los años anteriores, aunque solo los primeros consiguieron su objetivo.

Esta semana plagada de conmemoraciones de la efeméride y en la que muchos habrán reservado vuelo y viaje a diferentes destinaciones de los Estados Unidos que tuvieron un papel importante en aquella misión de la que se cumple medio siglo, puede ser una excusa, no solo para informarse y aprender, sino también para apostar por desplazamientos más cortos a destinaciones de kilómetro 0. Esta es la apuesta del Estiu al Baix 2019, una auténtica guía del ocio estival para disfrutar de aquello que tenemos más cerca y que, a menudo, nos pasa desapercibido ante los grandes destinos.

A continuación, y para hacer una pequeña degustación de nuestro Estiu al Baix 2019, adjuntamos el prólogo de la publicación firmado por Juan Carlos Valero:

Del turisme espacial... al mínim desplaçament

"L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha reconegut fa unes setmanes la síndrome del treballador cremat per desgast professional, definint-lo com un «fenomen ocupacional» de gran prevalença. Encara que no s’ha tipificat com una malaltia laboral, la síndrome del treballador cremat s’ha inclòs en el capítol «Factors que influeixen en la salut o en el contacte amb els serveis sanitaris» que tracta les raons per les quals la gent acudeix als serveis mèdics per motius que, en realitat, no es consideren una malaltia com a tal. Però arribats a hores d’ara de l’any, qui més qui menys necessita unes vacances. Molts són els que viatgen molt lluny però, desgraciadament, es porten les cremades del desgast laboral al cap i no aconsegueixen descansar.

Des de 2008, set turistes han visitat l’Estació Espacial Internacional (EEI) després de pagar una xifra pròxima als 20 milions d’euros a Rússia. Fins i tot un d’ells, Charles Simonyi, ho va fer en dues ocasions. Ara la NASA ha anunciat que obrirà l’EEI al turisme, de manera que el laboratori orbital, exclusiu fins ara per a projectes científics, rebrà dotze viatgers anuals en un futur pròxim, que arribaran a través de llançadores com l’Space X, d’Elon Musk. No serà necessari arribar a ser astronauta, però sí que tenir uns 50 milions d’euros que costarà el viatge i l’estada. Aquests fons seran emprats per la NASA per a poder continuar explorant l’espai. Un anunci que coincideix amb el cinquantè aniversari de la missió Apol·lo, que va portar al primer home a la Lluna.

Del viatge més llarg…
El 20 de juliol de 2019 se celebren 50 anys des que el mòdul “Aguila Lunar” de l’Apol·lo 11 aterrés en la Lluna. Aquest dia, els astronautes estatunidencs Neil Armstrong i Buzz Aldrin van ser els primers homes a trepitjar la superfície lunar, i el famós “petit pas” d’Armstrong, ha donat pas al turisme espacial com a màxim antagonisme del turisme de quilòmetre 0.

Els qui vulguin celebrar el 50 aniversari d’aquesta gesta de la història de la carrera espacial, poden optar per nombroses destinacions als Estats Units que aquest estiu recordaran la gesta d’aquella expedició al nostre satèl·lit, com el Centre de Visitants de l’Espacial Kennedy, situat a l’illa Merritt, des d’on va partir l’Apol·lo 11, i per tant un dels llocs de culte per als afeccionats. Flagstaff (Arizona), Filadèlfia (Pennsilvània), Houston (Texas), Chantilly (Virgínia), Seattle (Washington), Huntsville (Alabama) són les principals destinacions als Estats Units que recordaran aquest estiu l’arribada de l’home a la Lluna, fins ara el viatge més llarg realitzat per la Humanitat.

…a les visites més pròximes
Des d’El Llobregat i BCN Content Factory apostem per la informació de proximitat i, per tant, potenciem el turisme de quilòmetre 0 a través d’aquesta publicació que ofereix de forma ordenada les variades i riques ofertes que existeixen a només uns passos o poques parades de transport públic. El sud de l’àrea metropolitana de Barcelona és un territori en molts casos verge format en la ribera baixa del riu Llobregat. El patronat de Turisme del Baix Llobregat ha acostat als barcelonins i catalans en general un territori turísticament amigable, friendly, perquè gaudeixin d’un completíssim ventall d’ofertes, a vegades tan desconegudes per als visitants com per als propis veïns dels nostres municipis.

El Baix Llobregat s’ha erigit en una clara oferta per aconseguir una major redistribució territorial dels visitants que arriben atrets per l’imant de Barcelona. No obstant això, els turistes que s’allotgen en els nostres municipis es mouen poc per la comarca, perquè el disseny del transport públic és centralista i no fomenta, per exemple, els trasllats entre pobla­cions a banda i banda del riu, de manera que els nostres turistes dormen aquí, en els nombrosos hotels de L’Hospitalet i el delta, però gasten a Barcelona.

Aposta pel periodisme de proximitat
El consorci turístic del Baix Llobregat desenvolupa la col·laboració publico­privada i ha aconseguit en pocs anys que la comarca se situï com a destinació turística, no només de sol i platja, si­nó també gastronòmica, d’experiències, familiar i de salut. BCN Content Factory ha elaborat per a El Llobregat un especial Estiu al Baix de 200 pàgines d’accés gratuït a través d’Internet, on els lectors trobaran tot el que es pot fer, menjar, comprar, visitar i experimentar en els 31 municipis que integren el nostre territori. La ini­ciativa, realitzada per un nombrós i entusiasmat equip de pe­rio­distes juniors i sèniors, suposa reafirmar l’aposta pel periodisme de proximitat i de serveis que caracteritza a la publicació comarcal.

Els alcaldes i alcaldesses, més frescos
També complementem aquest especial Estiu al Baix 2019 amb un refrescant i divertit qüestionari que hem enviat a tots els alcaldes i alcaldesses del nostre territori perquè, contestant-lo, es desestressin després d’haver travessat un intens recorregut amb dues campanyes electorals i un mes de juny replet de reunions i negociacions. Recomanem la seva lectura perquè amb les seves respostes, els màxims responsables dels nostres municipis es mostren també polítics de km 0, més pròxims, com els nostres veïns que són".

Descubre el Estiu al Baix haciendo click aquí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios