www.elllobregat.com
Riera: “Les inversions cauen de Martorell cap a baix”
Ampliar

Riera: “Les inversions cauen de Martorell cap a baix”

jueves 05 de septiembre de 2019, 23:05h
Entrevista a Miquel Riera, alcalde d'Olesa pel Bloc Olesà.

Vostè prové de la regidoria d’Obres. Quin és el creixement previst per als pròxims quatre anys a Olesa?
No hi ha previst creixement urbanístic. El Pla d’ordenació dibuixa un model per endreçar el municipi. Farem reciclatge urbà, és a dir, traurem més profit o rendiment als espais que estan urbanitzats i no s’adeqüen a la demanda de població quant a equipament o patrimoni.

Quins seran els seus eixos principals d’actuació per a aquests quatre anys a Olesa?
Millorar els habitatges al municipi mentre es promociona la indústria. Però això no pot ser possible si no es desencallen obres com la ròtula d’Abrera, que està parada des del 2010, la B-40 o les connexions amb el Vallès Occidental. Nosaltres continuarem dotant a Olesa de millores a nivell industrial, de salut i negociarem amb les altres administracions per tenir millors comunicacions. A més de millores en seguretat, acabarem les tres grans obres que van iniciar-se a l’anterior mandat com la segona i tercera fase de l’avinguda Francesc Macià, Cal Puiganer o l’ampliació de la biblioteca que estem treballant amb la Diputació.

I respecte a la seguretat? Fa temps que demanen més recursos a Mossos...
Les millores en seguretat són un problema en el territori. Les policies locals estan assumint unes competències que no li pertoquen, la Generalitat no està ampliant plantilles dels Mossos d’Esquadra i, per això, seguirem reclamant amb la resta de municipis del Montserratí que hi hagi més policia. Tot i això, els problemes són més de convivència que de seguretat.

Ara que ho esmenta. Què n’opina del Montserratí?
El Montserrratí ve de l’abandonament de les administracions. Estem tips de veure al llarg dels anys com totes les inversions cauen de Martorell cap a baix, o cap a comarques més interiors. I aquesta comarca tocant a Montserrat queda sola i abandonada. Som Baix Llobregat, però ens vinculem més amb la muntanya que no pas amb el litoral.

Parlem ara de política municipal. Faran pacte de govern amb ERC o continuaran en solitari?
Es pot governar amb minoria; de fet, el 2011 vam governar amb pactes puntuals amb nou regidors i ara en tenim vuit, no hi ha gaire diferència. Pactarem en projectes puntuals, però no descartem res, tenim les portes obertes per fer un pacte sòlid en el qual parlem de coses concretes per a Olesa. Nosaltres som un partit municipalista i per integrar qualsevol persona o grup polític han de pensar en el municipi, més enllà de les seves sigles nacionals.

Ara que em treu el tema, l’alcaldessa Puimedon va ser imputada per obrir els col·legis l’1-O. Faria el mateix?
Va ser arxivada. Crec que totes les causes per aquest tema com la de l’alcaldessa d’Olesa haurien de ser arxivades. El Bloc Olesà abans i després de l’1-O està sempre dins d’aquest marc democràtic, en un marc bàsic dels drets humans, civils i el dret a decidir. Per això, creiem que s’hauria de fer una entesa política i posar fi a la situació actual de presos polítics. El que ens ha quedat de l’1 d’octubre és un xoc entre dues posicions que es vol resoldre a través dels jutjats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios