www.elllobregat.com
Camino: “Necessitem moviment, situar el poble al mapa”

Camino: “Necessitem moviment, situar el poble al mapa”

Por Francisco J. Rodríguez
jueves 05 de septiembre de 2019, 23:13h
Entrevista a Adrià Camino, alcalde de Castellví per Endavant Castellví (Junts).

El seu acord amb el PSC forma part del que alguns sectors de l’independentisme titllen com a “pactes de la infàmia”. Què els hi diria?
Castellví té dinàmiques diferents. Hem deixat de banda els temes nacionals i prioritzat les raons de poble. Vam valorar diverses opcions i vam veure que la més escaient era pactar amb el PSC.

De fet, l’acord amb els socialistes posa Castellví per sobre de tot i garanteix la neutralitat de la institució.
Castellví està per davant de tot. En el nostre poble hi ha persones que opinen diferent i és necessari respectar la convivència entre veïns i veïnes. Les qüestions nacionals s’han de tractar en un altre lloc.

Baixem a l’àmbit comarcal. Seguiran donant suport a la creació de la comarca del Montserratí?
Sí, seguirem en aquesta línia. És difícil, però entenem que per raons de tràmits administratius i de distància, seria molt positiu tenir aquesta nova comarca. Tanmateix, no és una gran preocupació al carrer.

Parlem ara de la connexió amb la resta del Baix. Fa temps que demanen bonificacions en el transport públic per afavorir la mobilitat dels veïns.
Aquesta és una reclamació històrica. Estem molt limitats en transport públic i qualsevol acció per millorar el servei de Rodalies o de Ferrocarrils de la Generalitat per apropar-nos a la comarca és benvinguda.

Una altra de les reivindicacions comarcals és la de dotar el nord del Baix de més recursos en seguretat. En el cas de Castellví, per la dispersió dels nuclis habitats, és una necessitat més urgent, oi?
Evidentment. Els responsables de la nostra seguretat, malgrat que tenim guàrdies municipals, són els Mossos. Una ampliació dels recursos del cos seria un benefici per al poble, que tot i ser un municipi petit en habitants té una extensió més aviat gran. Entenem que, per aquesta raó, cobrir el territori castellvinenc és complicat. Ara mateix, però, estem treballant amb Mossos i el departament d’Interior per millorar la situació.

Quins són els principals projectes que posaran en marxa aquest mandat?
La prioritat és la urbanització de Cal Daina, on viu el 40% de la població però que encara no ha estat recepcionada correctament per l’Ajuntament, ja que falta arreglar el clavegueram. També treballarem per mantenir i renovar la malmesa xarxa de distribució de l’aigua, perquè ara mateix perdem el 40% del subministrament. Estudiarem, a més, un nou model de reciclatge i, per últim, i malgrat que és complicat, seguirem treballant per aconseguir dotar el poble d’un centre social que aculli l’oficina municipal i una biblioteca, atès que no en tenim. Volem habilitar l’edifici de l’escola vella per ubicar-hi el centre, que servirà per fer activitats esportives, culturals i promoure la cohesió del poble. Tenim un projecte i esperem que ens l’aprovin.

I ja per últim, treballaran per impulsar Castellví com a destinació turística?
És un dels grans reptes. Tenim un patrimoni espectacular que ha d’anar a més. El poble necessita moviment, situar-lo al mapa i que hi vingui gent a veure què tenim aquí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios