www.elllobregat.com
L'auditori del Palau Falguera, a Sant Feliu, va acollir la presentació de la obra multiplataforma
Ampliar
L'auditori del Palau Falguera, a Sant Feliu, va acollir la presentació de la obra multiplataforma (Foto: Bcn Content Factory)

'Els de dalt del Baix' es presenta a Sant Feliu amb la presència de José Montilla

jueves 03 de octubre de 2019, 11:24h
L’exalcalde de Cornellà i expresident de la Generalitat, juntament amb Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Vallirana i Lidia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu, van elogiar l’elaboració d’una obra periodistica “de gran utilitat”. El llibre està disponible en paper i també a la web quiesquialbaix.com, on es pot consultar i descarregar el PDF de forma totalment gratuïta

El Palau Falguera ha estat l'escenari de presentació del llibre 'Els de dalt del Baix 2019-2023. Qui són els que manen al Baix Llobregat i l'Hospitalet', una enciclopèdia de la comarca situada al sud de l’àrea metropolitana barcelonina. L'acte ha comptat amb la presència de José Montilla, el veí del Baix que "més a dalt ha arribat", Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Vallirana, i Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu.

"Una de les virtuts del llibre és que ordena molta informació que hi ha dispersa", ha ressaltat Montilla, qui ha afegit que l'obra "té tot el sentit" i és de "gran utilitat". L'editor del llibre i la web, Joan Carles Valero, ha remarcat la voluntat que aquest producte de periodisme de dades i servei sigui totalment accesible com a eina de consulta, i també sigui útil "per als estudiants”.

A l'acte va acudir un centenar de persones, entre ells Sonia Guerra, diputada del PSC al Congrés dels Diputats, a més d'una vintena de regidors de municipis del Baix, a més de presidents d’entitats cíviques i d’estudis. Fora de l'espectre polític, també van assistir a la presentació veïns destacats com el filòsof Antonio Fornés, el president de FAVBAIX (Federació d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat) Julián Carrasco i periodistes com Jesús Vila, Mireia Navarro, Manolo Garrido i David Guerrero.

Editat per BCN CONTENT FACTORY i El Llobregat, 'Els de dalt del Baix 2019-2023. Qui són els que manen al Baix Llobregat i l'Hospitalet' és una obra fruit de nou mesos de treball d’un equip de deu periodistes locals que expliquen la realitat més immediata del Baix Llobregat, comarca amb 1,1 milions d’habitants que aporta el 13% del PIB català. El llibre està disponible en format físic i el seu contingut es pot consultar a la web quiesquialbaix.com, on també es pot descarregar el PDF gratuïtament. Qui vulgui l'edició física del llibre amb 554 pàgines, pot contactar amb [email protected] o demanar-ho per Amazon.

Francisco Javier Rodríguez, director d’El Llobregat, va fer un repàs a la intensa activitat que porta a terme la publicació aquest any, amb la publicació d’un Anuari sobre el 40 aniversari dels ajuntaments democràtics, la celebració d’un debat previ a les eleccions municipals, l’especial Estiu al Baix per potenciar el turisme a la comarca des de la perspectiva del km 0, la cel.lebració de la cinquena Gala dels Premis El Llobregat, i pel futur immediat la cel.lebració del Open Chess El Llobregat al desembre a El Prat i pel 7 de gener de 2020 un nou Anuari prospectiu del més important que passarà a la comarca.

L’alcaldessa de Sant Feliu, Lidia Muñoz, va reivindicar la capitalitat de la comarca que històricament ha estat “el pati de darrera de Barcelona” amb grans infraestructures, però “ara ja tenim orgull de pertinència”. Sobre la seva ciutat va remarcar la Festa de la Rosa i que el soterrament de les vies del tren al seu pas pel centre urbà començarà de forma imminent. L’alcaldessa de Vallirana i presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez va ressaltar que el Baix Llobregat “està de moda i ho hem d’aprofitar” degut a l’èxit de ciutadans com els germans Gasol i Rosalia, per exemple. I sobre Vallirana va anunciar que abans de Nadal s’obrirà el túnel de la variant “que porta 15 anys d’obres i 30 de planificació”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (4)    No(0)

+
0 comentarios