www.elllobregat.com

Fem educació, fem ciutat

Per Anna Martín, regidora d'Acció Ambiental, Joventut, Feminisme i LGTBI del Prat.

jueves 03 de octubre de 2019, 23:12h
Després de les vacances d’estiu, les ciutats no s’activen al 100% fins que no comença l’activitat escolar als centres educatius. Podríem dir que l’any escolar marca el funcionament del nostre dia a dia.

Hom sap que la rutina ha tornat quan els infants van a escola a les 9 del matí, acompanyats de mares, pares, avis i àvies. O quan les biblioteques s’omplen de joves que estudien. O quan les extraescolars esportives, culturals i de lleure ocupen els patis escolars durant la tarda.

Això ens indica que l’educació és clau en la vida d’una ciutat. Perquè impacta en diferents espais i quotidianitats de la nostra realitat més immediata. I perquè és una peça estratègica del model de ciutat que defensem per a les generacions presents i futures.

La nostra ciutat, el Prat, sempre ha estat un referent en la defensa de l’equilibri del nostre patrimoni natural. A la preservació d’aquest equilibri, ara se suma un altre repte que compartim amb les ciutats del nostre entorn: generar una ciutadania més preparada personalment i professional, així com crítica i lliure.

Per això, des de l’anterior legislatura, treballem per crear un model pioner on l’educació, la cultura i la comunitat siguin les claus per tenir un futur més just i digne per a tothom. Un model que confiem que pugui ser referent per a altres nuclis de la nostra comarca.

El context social continua sent difícil per a gran part de la ciutadania. Tenim un model econòmic que reprodueix desigualtats i genera fragmentació social. Enfront seu, tenim la responsabilitat de generar, amb les escoles però no només, amb tots els agents educatius, una comunitat d’aprenentatge innovadora i transformadora que faci possible una cohesió social real.

Perseguir la transformació social a través de l’educació, la cultura i la comunitat ens obre l’oportunitat de treballar amb tots els agents d’una ciutat. Permet fer que les complicitats i les xarxes que es generen entre l’escola, les entitats del barri, els centres cívics i les famílies siguin indestructibles, i que tinguin un impacte directe en la construcció social de la nostra realitat més propera.

Per tot plegat, no podem deixar d’agrair a totes aquelles persones que treballen per l’educació i la cultura, en totes les seves vessants. Totes elles lluiten dia a dia perquè els nostres infants i joves tinguin futurs d’oportunitats, felicitat i dignitat.

A tota la comunitat educativa: moltes gràcies i que tingueu molt bon inici de curs!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios