www.elllobregat.com

Fem educació, fem ciutat

Per Anna Martín, regidora d'Acció Ambiental, Joventut, Feminisme i LGTBI del Prat.

jueves 03 de octubre de 2019, 23:12h
Després de les vacances d’estiu, les ciutats no s’activen al 100% fins que no comença l’activitat escolar als centres educatius. Podríem dir que l’any escolar marca el funcionament del nostre dia a dia.

Hom sap que la rutina ha tornat quan els infants van a escola a les 9 del matí, acompanyats de mares, pares, avis i àvies. O quan les biblioteques s’omplen de joves que estudien. O quan les extraescolars esportives, culturals i de lleure ocupen els patis escolars durant la tarda.

Això ens indica que l’educació és clau en la vida d’una ciutat. Perquè impacta en diferents espais i quotidianitats de la nostra realitat més immediata. I perquè és una peça estratègica del model de ciutat que defensem per a les generacions presents i futures.

La nostra ciutat, el Prat, sempre ha estat un referent en la defensa de l’equilibri del nostre patrimoni natural. A la preservació d’aquest equilibri, ara se suma un altre repte que compartim amb les ciutats del nostre entorn: generar una ciutadania més preparada personalment i professional, així com crítica i lliure.

Per això, des de l’anterior legislatura, treballem per crear un model pioner on l’educació, la cultura i la comunitat siguin les claus per tenir un futur més just i digne per a tothom. Un model que confiem que pugui ser referent per a altres nuclis de la nostra comarca.

El context social continua sent difícil per a gran part de la ciutadania. Tenim un model econòmic que reprodueix desigualtats i genera fragmentació social. Enfront seu, tenim la responsabilitat de generar, amb les escoles però no només, amb tots els agents educatius, una comunitat d’aprenentatge innovadora i transformadora que faci possible una cohesió social real.

Perseguir la transformació social a través de l’educació, la cultura i la comunitat ens obre l’oportunitat de treballar amb tots els agents d’una ciutat. Permet fer que les complicitats i les xarxes que es generen entre l’escola, les entitats del barri, els centres cívics i les famílies siguin indestructibles, i que tinguin un impacte directe en la construcció social de la nostra realitat més propera.

Per tot plegat, no podem deixar d’agrair a totes aquelles persones que treballen per l’educació i la cultura, en totes les seves vessants. Totes elles lluiten dia a dia perquè els nostres infants i joves tinguin futurs d’oportunitats, felicitat i dignitat.

A tota la comunitat educativa: moltes gràcies i que tingueu molt bon inici de curs!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto