www.elllobregat.com
Cartell del Concurs de Bolets.
Ampliar
Cartell del Concurs de Bolets.

Tast de bolets al Berguedà

Per Ramon Minoves Pujols (President de la Penya Boletaire de Berga)

jueves 03 de octubre de 2019, 23:23h
Amics i amigues, la tardor és temporada de bolets i la Festa del Bolet de Berga és una bona ocasió per fer una escapada i passar un bon cap de setmana amb família i amics tot fent salut a la muntanya i fer un tast de bolets.

Cal recordar que les activitats a la muntanya cal fer-les amb seguretat i respecte a la natura, a les activitats agrícoles i ramaderes, i que les deixalles cal endur-se-les a casa i no deixar-les al bosc.

Arriba la temporada de bolets de tardor als boscos de Catalunya. I amb ella arriba el 63è Concurs de Boletaires de Berga. Una bona ocasió per passar un dia amb la família i en contacte amb la natura, en un indret magnífic com és el pla de Puigventós (Castellar del Riu), al costat de la carretera de Berga als Rasos de Peguera (BV-4243 -Km 7,2). Hi ha activitats per a totes les edats i passar-ho be.

Bolets de tota mena, boletaires d’arreu i de totes les edats es donen cita en aquest indret a partir de les 9 del matí de diumenge 6 d’octubre, per fer un bon esmorzar amb botifarra, tastets, cansalada, begudes variades i, si hi ha bolets, fer un tast de bolets acabats de collir.

Els més petits poden participar en un concurs de boletaires infantil on l’organització assegura que tots els nois i noies en troben, organitzat per franges d’edat a partir dels 4 anys fins els 10 anys; només cal inscriure’s i es poden comprar els tiquets de participació fins abans de les 10h del matí al mateix indret.

Per als més atrevits, hi ha un concurs de boletaires organitzat per diferents categories on hi ha premis en metàl·lic de fins a 200 euros, organitzats en diferents categories. A la pàgina web de la Penya Boletaire de Berga es poden veure més detalls i les bases del concurs. El concurs està pensat per a tots els nivells de boletaires. Des dels que surten una estona pel matí a veure que troben, fins els més agosarats homes i dones de bosc.

En aquest indret de Puigventós hi podrem trobar diferents activitats per a la mainada, des d’inflables a un taller per conèixer el bosc. També hi haurà un petit mercat de productes relacionat amb el món boletaire.

A les 18h ballada de sardanes i a les 20h del vespre al passeig de la Pau de Berga, encesa i cremada de l’espectacular falla plantada per la Penya Boletaire de Berga. Val la pena veure l’espectacularitat i creativitat d’aquesta falla ambientada en el món del bolet.

A més, durant el dissabte del dia 5 d’octubre a Berga hi hauran diferents actes com les 44ena Jornades Micològiques del Berguedà, i diferents activitats al voltant del tast de tapes de bolets en el marc de la campanya TAPA BOLET, on hi trobarem un showcooking (13h), degustació d’arròs amb bolets (13h), i concurs i tast de tapes de bolets de 20h a 23h a la zona del carrer Major de Berga.

Tota aquesta informació es pot trobar més detallada al web www.penyaboletaireberga.cat III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios