www.elllobregat.com

Violència masclista: alliberem-nos-en totes (i tots)!

Per Anna Martín Cuello, regidora d'Acció Ambiental, Joventut, Feminisme i LGTBI del Prat

viernes 01 de noviembre de 2019, 09:00h
El mes de novembre, per a moltes de nosaltres, és un mes colpidor, de ràbia i indignació, però també d’empoderament feminista.

El 25 de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències masclistes, i omplim les places de totes les ciutats i pobles de la comarca per condemnar que ens estan assassinant, maltractant, violant i discriminant pel simple fet de ser dones.

Per a alguns estarem utilitzant paraules massa dures. Fins i tot exagerades. Però les dades oficials ens diuen que portem 81 dones assassinades en el que va d’any, per les seves paralles o exparelles. Més de 1.000 des que existeixen dades oficials.

Les xifres ens indignen setmana rere setmana.
Això només és la punta de l’iceberg, la cara més visible i greu, de les violències masclistes. Cal sumar-li totes aquelles dones que hem patit, en algun moment de les nostres vides, una agressió sexual, una violació, un assetjament o una discriminació de gènere. Només així serem capaços d’entendre la magnitud d’aquesta xacra social que es diu patriarcat.

En els últims anys aquesta indignació s’ha convertit en força i unió de les dones. Hem enfortit la xarxa feminista existent, acompanyant-nos les unes a les altres i solidaritzant-nos amb les diverses realitats i contextos que tenim cadascuna de nosaltres.
Juntes estem identificant totes les violències masclistes. I lluitant contra elles a través de la transformació política i social. Perquè la responsabilitat d’aquestes violències mai serà nostra, sinó d’una societat patriarcal que ens oprimeix i ens discrimina.
Ara, però, m’agradaria dirigir-me als homes. Perquè sou molts els que ens acompanyeu en aquesta lluita feminista, compartint manifestacions, actituds i reivindicacions. Però cal fer un pas més enllà per eliminar les violències de les nostres vides.
Cal que us emancipeu de les masculinitats tradicionals en què heu estat educats durant segle. Que us adoneu dels privilegis que teniu i us allibereu de la imatge d’home que us han dit que heu de practicar: dominants, valents i incapaços de veure en els nostres cossos quelcom més que un purs objectes sexuals a l’abast del vostre desig.

Reivindiquem junts i juntes unes relacions igualitàries, en què els homes i les dones ens sentim lliures d’expressar i viure com vulguem, sense controls, pors, intimidacions i coaccions.
Solament així podem viure en ciutats i pobles lliures de violències, sense haver de reivindicar cada 25 de novembre i 8 de març que ens volem vives, dignes i iguals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios