www.elllobregat.com
L’acte de lliurament va tenir lloc durant el Saló Nàutic de Barcelona
L’acte de lliurament va tenir lloc durant el Saló Nàutic de Barcelona (Foto: FCV)

El programa Esport Blau Escolar es consolida al litoral català

viernes 01 de noviembre de 2019, 09:00h
Lliuren a Barcelona els diplomes i les banderes de la iniciativa als protagonistes del curs 2018-19. La Generalitat col·labora en una activitat que promou la vela i el respecte al mar entre l’alumnat de primària.

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, va assistir a Barcelona al lliurament de banderes i diplomes del programa Esport Blau Escolar del curs 2018-19 als clubs i escoles de vela, centres educatius i Ajuntaments dels municipis participants.

La Generalitat, mitjançant el Consell Català de l’Esport i el Departament d’Educació, la Federació Catalana de Vela i la Unió dels Consells Esportius de Catalunya van participar en l’acte a través de la presència d’Antoni Reig, la directora general de Currículum i Personalització del Departament d’Educació, Maite Aymerich, i el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, entre altres.

El programa Esport Blau Escolar va néixer el 2017 amb l’objectiu d’aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius del litoral català, i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el Departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels clubs i escoles de vela i els Ajuntaments i centres educatius dels municipis adherits.

Actualment, participen en la iniciativa les localitats de Roses, l’Escala, Palamós, Arenys de Mar, Mataró, Badalona, el Prat del Llobregat, Castelldefels, Sitges, Vilanova i la Geltrú i l’Ampolla. S’està treballant perquè de cara al nou curs s’hi incorporin Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Calafell, Torredembarra i Tarragona.

El programa combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dins de l’assignatura d’Educació Física. Els pilars del programa de l’Esport Blau Escolar són la pràctica esportiva de la vela, el respecte al medi ambient i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar.

Nova edició dels Campionats de Catalunya Universitaris

La 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris (CCU) començarà aquest mes de novembre, enguany sota la coordinació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que agafa el relleu de la Universitat de Barcelona (UB). A més, Sabadell substituirà l’Hospitalet de Llobregat com a Vila Esportiva Universitària 2020.

La prèvia d’aquest inici de temporada va tenir lloc a la UB, que va acollir la cerimònia de cloenda de la 34a edició dels CCU amb el lliurament d’un guardó commemoratiu als millors esportistes universitaris del 2019. L’acte va comptar amb la presència del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; la vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la UB, Mercè Puig; la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i la regidora d’Esports de Sabadell, Laura Reyes.

En el transcurs d’aquest acte, també es van entregar plaques d’agraïment a l’Hospitalet de Llobregat, com a Vila Esportiva Universitària d’aquest any; a la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (La Xarxa), que va retransmetre en directe les finals dels campionats; als Ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, i a Gaudim Sports, pel seu suport en l’organització de la Unirun, la cursa de les universitats catalanes.

Quant a l’esport català internacional, es van lliurar diplomes a les set seleccions que van representar l’esport universitari català en els EUSA Games de Coïmbra i els PCU Games d’Anvers.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios