www.elllobregat.com
Sant Feliu es prepara per al soterrament
Ampliar

Sant Feliu es prepara per al soterrament

Per Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu

viernes 06 de diciembre de 2019, 09:00h
Aviat farà dos anys del 17 de gener del 2018, quan el ministre de Foment va visitar la nostra ciutat per fer públic l’acord de soterrament de les vies de Renfe al seu pas per Sant Feliu. Aquest acord, fruit de moltes lluites, de molt treball tècnic i de molta insistència política, ja és una realitat.

En aquest darrer any, des de l’Ajuntament hem dedicat molt d’esforç a fer d’aquest projecte una oportunitat única de transformació i cohesió urbana i social de la nostra ciutat. I això anirà més enllà d’aquest mandat i del següent: volem planificar amb el màxim consens el Sant Feliu del 2030.

Per això, l’Ajuntament està esmerçant els seus esforços principalment en 2 grans objectius: preparar la ciutat per a les obres, i garantir la participació ciutadana en el disseny del nou espai, un cop acabi l’obra de soterrament.

Per afrontar el repte de preparar la ciutat per les obres -que ADIF ja ha adjudicat a l’empresa ACCIONA amb un contracte de gairebé 67MEUR-, ja han començat els treballs d’adeqüació dels serveis públics a les zones properes a la traça ferroviària en el pas pel nucli urbà de la ciutat. L’objectiu d’aquests treballs previs és preparar aquestes infraestructures per a la implantació de la constructora, que s’encarregarà d’executar les obres del soterrament de les vies del ferrocarril.

La setmana vinent també s’iniciarà un ambiciós pla per generar noves places d’aparcament a la ciutat, per reemplaçar les que quedin afectades per les obres; i properament s’iniciaran les inspeccions a pisos limítrofs a l’obra, tot amb la voluntat de mitigar-ne l’impacte per a la ciutadania.

Sant Feliu es prepara, doncs, per garantir el funcionament dels seus serveis públics, i també per informar puntualment als veïns i veïnes en aquest nou període, oferint també un espai físic on rebre a qui vulgui informar-se sobre l’obra o el projecte, o sol.lucionar possibles incidències.

Pel que fa a garantir la participació ciutadana en la planificació del futur de la zona que alliberaran les vies, partim d’una bona base, doncs ja es va realitzar un procés participatiu, les conclusions del qual es van incorporar dins les bases del concurs internacional d’idees que ara està en marxa.

Un punt de partida en el que els veïns i veïnes van manifestar que volien una ciutat amb espais de trobada, espais verds, de passeig i on practicar esport. Un Sant Feliu on es potenciï el lloguer social i assequible per a joves i gent gran. Una ciutat més il·luminada, amb comerços de proximitat, petites franquícies i amb espais de restauració amb terrasses, i que integri el tramvia de forma segura per tal que la ciutadania pugui creuar la ciutat sense cap impediment urbanístic.

Amb aquestes premisses doncs, es va convocar aquest concurs internacional de projectes, que ara es troba en la segona fase, en la que les 10 millors candidatures -de les 30 que es van presentar inicialment-, han desenvolupat propostes urbanes amb un alt nivell de detall. El jurat seleccionarà les tres millors propostes finalistes i serà entre aquestes tres opcions que la ciutadania podrà decidir, en una consulta que es realitzarà el primer semestre de l’any vinent.

Potser encara no podem veure la maquinària però els temps s’estan complint i el projecte avança en el calendari previst. Això és una gran notícia per a la gent de Sant Feliu que a més, properament podrà decidir com vol que sigui el nou espai alliberat per les vies. III

Lídia Muñoz - Alcaldessa de sant feliu

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios