www.elllobregat.com
Molt més que el pati del darrere de Barcelona
Ampliar

Molt més que el pati del darrere de Barcelona

Per Anna Martín Cuello, regidora d'Acció Ambiental, Joventut, Feminisme i LGTBI del Prat

viernes 06 de diciembre de 2019, 09:00h
Desembre al Prat, la ciutat des de la qual escric, és sinònim de Fira Avícola. Un esdeveniment fonamental per a la nostra ciutat, però també per a la comarca que compartim, el Baix Llobregat.

Perquè durant aquests tres dies els i les pratenques ens engalanem i sortim al carrer per gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats al voltant de la nostra gastronomia de proximitat, articulada entorn del pollastre Potablava i la carxofa Prat, així com d’actes culturals i esportius que organitzen les entitats locals.

Però sobretot, durant aquests tres dies la nostra comarca protagonitzarà un d’aquells esdeveniments que deixen clar que el Baix Llobregat és molt més que el pati del darrere de Barcelona. Que és un indret vibrant, creatiu, i singular.

Un indret per treure pit i sentir-nos orgullosos i orgulloses de la nostra terra i de tot allò que neix d’ella.

Durant aquest cap de setmana, moltes de nosaltres aprofitem per convidar els nostres amics i amigues d’arreu perquè coneguin la nostra comarca i la nostra ciutat, els singulars espais naturals que l’envolten i perquè tastin els productes locals.

Els pròxims 13, 14 i 15 de desembre l’emblemàtica Granja de la Ricarda del Prat es convertirà un cop més en un focus d’atracció per a milers de ciutadans que volen conèixer i tastar els millors productes de la terra deltaica.

Un espai on es mostren les tradicions agrícoles d’aquesta terra, clau per entendre la història del Delta del Llobregat i els seus Espais Naturals. A més, la ciutadania tindrà l’oportunitat de poder apropar-se als productes del Parc Agrari que compartim molts municipis del nostre entorn, a través del Mercat de Pagès.

Començant pel PotaBlava, el nostre gall majestuós i elegant, que és el veritable protagonista del que constitueix sens dubte la Festa Major d’hivern del Prat. Un gall que dóna prestigi a la nostra ciutat, i que a més és reconegut com un producte gastronòmic de primer ordre. Fet que ens enorgulleix des de fa dècades i s’ha convertit en un tret identitari dels pratencs i pratenques.

Perquè, en els últims anys, la gastronomia s’ha convertit en la peça clau per donar a conèixer els nostres excel·lents productes de proximitat a través de la Fira Tapa, els showcookings, els menús degustació o els esmorzars de forquilla. I per homenatjar al nostre pollastre 100% pratenc, els restauradors locals elaboren deliciosos i originals plats, que la gent gaudirà després de passar elsdiferents pavellons de la Fira.
Hi esteu tots i totes convidades!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios