www.elllobregat.com
La consellera de Empresa, Àngels Chacón, al lado de la alcaldesa de L'Hospitalet y presidenta de la Diputación, Núria Marín, durante la presentación del balance anual de Fira de Barcelona
Ampliar
La consellera de Empresa, Àngels Chacón, al lado de la alcaldesa de L'Hospitalet y presidenta de la Diputación, Núria Marín, durante la presentación del balance anual de Fira de Barcelona (Foto: Fira de Barcelona)

Bones perspectives per a Fira de Barcelona després de tancar un 2019 de rècord

viernes 03 de enero de 2020, 10:12h
La institució ingressa més de 215 milions l’any passat i en preveu 205 per al 2020. La Wine Week, el Mobile i Alimentaria seran les principals cites d’enguany. L’ampliació del recinte de l’Hospitalet generarà un impacte de 675 milions d’euros.
Fira de Barcelona segueix batent rècords de facturació i va tancar el 2019 amb uns ingressos de més de 215 milions d’euros i un Ebitda de més de 25 milions, unes magnituds significativament superiors a les previsions. La destacada aportació dels esdeveniments externs, organitzats per altres operadors, i la positiva evolució dels salons propis, unit a l’aposta per l’activitat a altres països, permeten a la institució obtenir novament uns resultats extraordinaris, reafirmar el seu lideratge firal i potenciar la seva contribució econòmica i social al territori.
Els ingressos assolits signifiquen un 12% més que el pressupostat i són gairebé un 15% superior als de 2017, any firalment comparable per motius de calendari firal. Per la seva banda, l’Ebitda augmenta el 22% comparat amb 2017. La variació respecte al 2018 obeeix a l’efecte de la diferent cartera de productes entre un any i un altre.
Previsions optimistes
Les previsions de Fira de Barcelona per aquest any 2020 són molt positives, i s’espera superar els 205 milions de facturació. Segons paraules del director general de Fira, Constantí Serrallonga, el llindar dels 200 milions que es va assolir el 2018, marcarà el camí dels ingressos de la institució durant els pròxims exercicis. “Tot i que hem volgut elaborar un pressupost prudent davant d’un entorn socioeconòmic complex, les expectatives són molt favorables, com ho corroboren els grans esdeveniments que se celebraran als nostres recintes, els projectes d’infraestructures en marxa i la futura gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) a partir de 2021”.
Les pròximes cites
En el marc de la seva estratègia per la innovació, Fira de Barcelona llançarà el febrer d’aquest any el nou saló Barcelona Wine Week, un spin off d’Alimentaria, dedicat exclusivament a la indústria del vi espanyol. A finals de febrer se celebrarà la nova cita del Mobile World Congress i, del 20 al 23 d’abril, la fira bianual Alimentaria-Hostelco, que convertirà la ciutat de l’Hospitalet en el paladar del món.
A més, el calendari firal d’aquest any inclou importants cites professionals com Smart City Expo World Congress; Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas; Ibtm World; Aviation Week MRO Europe; Valmont Barcelona Bridal Fashion Week; el Saló Nàutic; Liber i NiceOne, entre d’altres. També se celebraran els congressos mèdics d’àmbit europeu de Ressonància Magnètica, Anestesiologia o Imatge Vascular, així com les trobades tecnològiques Cisco Live o VMworld.
El 2020 Fira de Barcelona preveu avançar en la seva activitat a altres països i coorganitzar un total de 16 fires, de les quals sis són noves: Smart City Expo a Santiago de Xile; Piscina & Wellness i Automobile a Mèxic; i CubaIndustria, Informatica i Transport & Logística a Cuba. Aquests nous salons se sumen a les convocatòries de l’Smart City Expo a Curitiba (Brasil), Atlanta (EUA), Buenos Aires (Argentina), Mérida (Mèxic), Doha (Qatar) i Kyoto (Japó); Alimentos Cuba, Energías Renovables Cuba i Fecons Cuba; i ExpoAntad & Alimentaria México.
Ampliació de la Fira per al 2024
L’ampliació prevista del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, que suposarà un increment del 25% de la seva superfície actual i permetrà el creixement dels salons que ara s’hi celebren, així com la captació de nous esdeveniments, generarà a Catalunya un impacte econòmic de 675 milions d’euros anuals entre els anys 2024 i 2028. Aquest és el resultat d’un estudi elaborat per l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB), que preveu així mateix un impacte de 211 milions d’euros addicionals durant el període de construcció.
El projecte d’ampliació de Gran Via a l’Hospitalet, que actualment compta amb 240.000 m2 de superfície bruta expositiva, preveu construir un edifici de dues plantes amb més de 60.000 m2, que enllaçarà amb el recinte principal mitjançant un pas elevat, a més d’una edificació per a oficines i serveis firals. Amb aquesta actuació creixerà un 25%, fins als 300.000 m2 de superfície, situant-se entre les instal·lacions firals més importants del món per espai, a més de destacar per la seva funcionalitat, tecnologia, innovació i sostenibilitat. Està previst que la construcció finalitzi l’any 2024 i que comporti una inversió d’uns 200 milions d’euros.
El passat 28 de novembre la Junta d’accionistes de Fira 2000, societat encarregada de la gestió de les obres, va aprovar el nou projecte financer de l’ampliació del recinte de Gran Via i la remodelació de Montjuïc. D’aquesta manera, les institucions que formen part d’aquesta societat, Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Ajuntament de l’Hospitalet i Cambra de Comerç de Barcelona, donen suport a aquest gran pla d’infraestructures firals, que té com a objectiu donar possibilitats de creixement als salons propis i externs, competir amb els equipaments firals més importants del món, atraure grans esdeveniments internacionals i poder simultaniejar diversos certàmens.
Cites importants del futur
El recinte de Fira Gran Via acollirà a partir del 2021 dos salons internacionals de nivell com són l’ISE -Integrated System Europe-, el més important del sector audiovisual, i la Seafood, la fira més gran de productes del mar.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios