www.elllobregat.com

Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal

Husillos, Ballesté i Martínez.
Ampliar
Husillos, Ballesté i Martínez.

"Si volem tenir una comarca forta, hem de promoure la vocació científica i tecnològica"

jueves 16 de enero de 2020, 16:50h
La presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Vallirana alerta sobre una problemàtica que afecta tant a la Formació Professional com a les carreres universitàries: la sexualització dels sectors professionals.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, ha declarat aquest dijous al FòrumEmpresarial Llobregat d’AEBALL, que vol que a la comarca hi hagi una formació més potent en "tot l'àmbit de ciències i tecnologies". Martínez destaca una problemàtica que afecta tant a la Formació Professional com a les carreres universitàries, com és la sexualització dels sectors professionals. En paraules seves, "hi ha unes branques professionals que estan molt feminitzades i altres molt masculinitzades”. “I les dades ens alerten que això va a més", afegeix. La presidenta del Consell Comarcal ha manifestat davant d’empresaris i directius la seva intenció de fomentar la incorporació femenina a l'àmbit tecnològic, a més d'atreure més joves en general. "Si volem tenir una comarca, forta hem de promoure la vocació científica i tecnològica", rebla.

Martínez també ha reivindicat l'FP. "El que ens estan dient les dades és que la Formació Professional funciona i aquells que fan FP són els professionals millor valorats per les empreses", apunta Martínez. Amb aquest objectiu, des del Consell Comarcal van impulsar el Consell de la Formació Professional, que el 25 de febrer presentarà els resultats de la feina feta. "Esperem que les administracions amb competències ens escoltin per poder desencallar aquest tema", ha demanat l'alcaldessa.

El pla de treball del Consell Comarcal

A banda dels aspectes educatius, la presidenta del Consell Comarcal ha fet una presentació de la planificació estratègica de la institució que presideix. Acompanyada pel president d’AEBALL, Santiago Ballesté, i el cinquè tinent d'alcaldia de l'Hospitalet, Jesús Husillos i davant de líders polítics del territori, com l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas; Lourdes Borrell, cap de l'oposició a Sant Feliu i José Maria Romero, secretari general de CCOO, l'alcaldessa de Vallirana ha fet una valoració en positiu de la comarca, remarcant el creixement de població, que actualment ascendeix als 825.963 habitants. "Hem crescut en gairebé 5.000 habitants el darrer any i gairebé totes les poblacions han crescut. A més, el Baix Llobregat aporta l'11 del PIB català i és la tercera comarca que més aporta a tota Catalunya", ha assenyalat Martínez.

El Baix Llobregat "està de moda"

Una altra de les fortaleses remarcades per la presidenta ha estat el turisme, tant pel "volum de població assalariada i empreses que ocupa" com pel potencial que té la comarca, sent la segona destinació de la província de Barcelona en nombre d'ocupacions hoteleres. Per millorar les dades, des de l'ens comarcal volen potenciar el turisme familiar. "Tenim un projecte enfocat en els set miradors de la muntanya de Montserrat", ha avançat. El Consell no s'ha oblidat tampoc de l'espai natural més característic del Baix, el riu Llobregat, que "s'ha convertit en un element atractiu i amb el qual volem desenvolupar el projecte Via Blava".

"El Baix Llobregat està de moda. No només ho dic jo. Hi ha moltíssimes personalitats, no solament del món de la política; també del món artístic, de l'esport, de l'empresa... Podem afirmar sense cap mena de dubte que el Baix de Llobregat està de moda i que si hagués de tenir música, seria de Rosalia", ha destacat amb orgull.

Reptes del Baix Llobregat

Tot i estar de moda, la presidenta del Consell Comarcal és conscient que encara hi ha mancances en nombrosos municipis del Baix. "A Vallirana ens costa molt tenir metges. Fa un any que no tenim ginecòleg i patim una falta d'especialistes a la primària", ha explicat l'alcaldessa, a més d'assegurar que "tots els municipis del Baix Llobregat haurien d'estar integrats a l'Àrea Metropolitana", una vella reivindicació del seu municipi.

Des del Consell Comarcal s'han marcat 12 reptes per treballar durant el mandat. Aquests són: Benestar, Agricultura, Indústria, Xarxes Tecnològiques, Lluita feminista, Objectius de Desenvolupament Sostenible, Burocràcia, Residu zero, Emergència Climàtica i Governança i Generositat. Uns objectius que formen l'acrònim de Baix Llobregat.

Dins d'aquests reptes, un dels més preocupants per a Martínez és la inversió social. "El 2018, un 81,5% dels aturats cobraven alguna prestació econòmica, i avui és el 64%. L'Ajuntament d'Esparreguera fa poc va rebre un reconeixement per ser el municipi que fa més inversió social”. I adverteix: “Hem de continuar potenciant els serveis socials i la dependència, i hem d'abordar l'altra pota, l'habitatge". Tot i això, ha admès que el Consell Comarcal no té encara un programa per combatre la pujada dels lloguers i la gentrificació actuals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios