www.elllobregat.com
El valor cadastral pujarà enguany a nou municipis del territori
Ampliar

El valor cadastral pujarà enguany a nou municipis del territori

viernes 07 de febrero de 2020, 04:57h
L'increment d'aquest índez comporta l'encariment indirecte de l'IBI, si és que els consistoris no en redueixin el percentatge.

Nou municipis del territori Llobregat han sol·licitat al Ministeri d’Hisenda una revisió del seu valor cadastral. Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Sant Just Desvern i Torrelles de Llobregat tindran nous valors, tots ells a l’alça, amb una consegüent pujada de l’IBI -Impost de Béns Immobles-.
Martorell és el municipi on feia més temps que no s’actualitzava, amb un valor que data de l’any 1987. Això implicarà una pujada del 5% dels valors dels immobles, la més alta. Per a la resta de municipis, s’aplica la pujada corresponent a aquells valors que van ser actualitzats per darrera vegada entre 1989 i 2003, amb augment del 3%.
La pujada del valor cadastral implica directament l’augment de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), ja que aquest índex és la base imposable sobre la qual cada ajuntament aplica el seu IBI. Si el valor legal dels immobles puja o baixa, el mateix passa amb el seu impost. Per tant, si els ajuntaments no ho neutralitzen reduint el percentatge sobre el qual apliquen l’impost, l’augment serà efectiu als nou municipis.
El Butlletçi Oficial de l’Estat (BOE) va publicar el passat 27 de desembre l’ordre del Ministeri d’Hisenda, amb una relació de 1.092 municipis de tota Espanya sol·licitants d’una revisió dels seus valors cadastrals.
D’aquests, només a 87 el valor es reduirà pel fet que la seva darrera actualització va ser entre 2011 i 2013, en plena bombolla immobiliària. III

Aposta pel lloguer a Sant Andreu

Els propietaris de pisos de Sant Andreu de la Barca que els posin a disposició de l’Oficina Municipal d’Habitatge per llogar-los a un preu assequible gaudiran d’una rebaixa del 30% de l’IBI. La quota de l’impost també es rebaixarà en la meitat per als propietaris de pisos que incorporin elements d’estalvi o aprofitament energètic, com ara plaques solars.
A Sant Andreu l’IBI pujarà després de set anys congelat. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha defensat que “és una mesura que hem de prendre per poder mantenir la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania” i ha subratllat que “també s’incrementen les ajudes i bonificacions previstes per a aquest impost”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios