www.elllobregat.com
Fundació Pere Tarrés: 60 anys compromesos amb els més joves
Ampliar

Fundació Pere Tarrés: 60 anys compromesos amb els més joves

viernes 07 de febrero de 2020, 05:35h
La institució atén 1.264 infants als seus 11 centre socioeducatius del territori Llobregat.

Promoure l’educació en el lleure dels infants i els joves i no deixar ningú enrere. A grans trets aquesta és la raó de l’existència de la Fundació Pere Tarrés, que fa més de 60 anys que treballa perquè els més joves de la societat puguin desenvoluparse humanament, emocional i competencial i així, en un futur, gaudir d’una vida plena.

Tot i que la seva tasca va dirigida a tots els infants, posa especial èmfasi en aquells que estan en situació de vulnerabilitat. Al territori Llobregat compten amb 11 centres, vuit dels quals són centres socioeducatius i els altres tres centres oberts, que desenvolupen les mateixes tasques. De fet, en els dos casos atenen els nois i noies en risc d’exclusió social amb la voluntat d’acompanyarlos en el seu creixement personal. La Fundació Pere Tarrés compta amb cinc centres socioeducatius a l’Hospitalet, un centre obert a Cornellà, un altre a Sant Boi i el tercer a Collbató, mentre que la resta de centres socioeducatius estan ubicats a Sant Vicenç -un parell- i Molins de Rei. En total, aquests centres atenen 1.264 infants i joves. Pel que fa als centres d’esplai, que formen part del Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés, al territori Llobregat n’hi ha una vintena, entre l’Hospitalet -cinc- i el Baix Llobregat -15- que apleguen 3.504 infants

Tres objectius primordials
Però, quina tasca porten a terme els professionals d’aquests centres socieducatius? Amb les activitats que proposen, es busca que els joves aprenguin a gestionar les seves emocions, a relacionar-se amb els companys, els adults i l’entorn, i a fer els deures. Per tal d’arribar a aquestes tres metes, es porten a terme activitats i projectes que tenen a veure amb el reforç escolar, que ajuden els infants a organitzar-se per estudiar i repassar conceptes clau en matèries com les matemàtiques o la llengua.

Però no tot és estudiar, atès que el joc i la relació amb els altres hi juga un paper important. Per aquesta raó, la fundació desenvolupa activitats de lleure educatiu en les quals, a través del joc, es treballen competències emocionals i relacionals. De la mateixa manera, no només els infants i joves són objecte d’atenció, sinó que també els pares, mitjançant espais per a les famílies amb nadons de zero a tres anys, creats per ajudar-los en una criança positiva dels seus fills. De la mateixa manera, hi ha la possibilitat de participar en sessions grupals amb famílies, en les quals es tracten aspectes del seu interès i que poden ajudar a millorar la convivència en el si familiar.

Els infants, tard o d’hora, es faran grans i hauran de buscar-se la vida al món laboral. La fundació, en aquest sentit, n’és conscient i ofereix els joves orientació laboral, amb el treball de les competències bàsiques i les habilitats personals, que els ha d’ajudar a orientarse en el mercat laboral.

Per últim, una altra de les potes del programa de la Pere Tarrés és el suport i atenció psicològica individual a infants o joves amb trastorns d’aprenentatge o problemes de salut mental.

La fundació, en xifres
Les últimes dades disponibles de la Fundació assenyalen que durant 2018 es van beneficiar de la seva actuació mig milió de persones en els seus 199 centres a Catalunya. Es van fer 273.000 estades en una xarxa d’un centenar de cases de colònies. També hi van haver 35.666 participants en cursos de lleure, acció social i programes d’inserció sociolaboral i 139.728 persones que han pres part en programes socials i educatius.

Fundació Pere Tarrés: 60 anys compromesos amb els més joves
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios