www.elllobregat.com
#ThoEstasPerdent o com fomentar l’esport femení als mitjans
Ampliar

#ThoEstasPerdent o com fomentar l’esport femení als mitjans

viernes 07 de febrero de 2020, 09:07h
La campanya està impulsada pel CAC, la Generalitat i la CCMA, i vol avançar cap a la plena igualtat i consolidar referents femenins

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), l’Institut Català de les Dones (ICD) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), impulsa la campanya #ThoEstasPerdent amb l’objectiu de fomentar l’esport femení en els mitjans de comunicació. L’objectiu de la campanya és promoure una presència més gran de les dones esportistes als mitjans, contribuint així a avançar a cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte de l’esport femení i posicionar-lo com un contingut d’interès i capaç d’atraure grans audiències. També pretén consolidar en l’audiència -especialment en infants i adolescents- referents de l’esport femení, ja que massa sovint només tenen com a referents esportistes masculins.

La campanya #ThoEstasPerdent té el lema “Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”. La iniciativa consta de diverses peces audiovisuals que han protagonitzat cinc esportistes d’elit:la medallista olímpica de natació Mireia Belmonte, la multicampiona del món de motociclisme Laia Sanz, la subcampiona de la Champions League femenina de futbol, Alexia Putellas, la tricampiona d’Europa i subcampiona olímpica de bàsquet Laia Palau i la campiona europea sub-20 d’heptatló i rècord del món de pentatló i heptatló sub-18, Maria Vicente. Tot el material audiovisual i gràfic de la campanya està allotjat al web www.thoestasperdent.cat.

Esportistes de primer nivell
En els anuncis, les cinc esportistes acompanyen el missatge de la campanya amb el gest de tapar-se la meitat de la cara com a símbol que no veure esport femení su- posa perdre’s la meitat de l’espectacle. Les institucions promotores de la campanya han contactat amb clubs, federacions i esportistes, tant masculins com femenins, per llançar-los un challenge perquè contribueixin a difondre aquest gest com una manera de donar suport i d’adherir-se a la campanya.

“Potència en l’esport femení”
La campanya #ThoEstasPerdent va ser presentada en un acte que va comptar amb el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, la vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació atalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez. L’acte es va celebrar a La Pedrera, a Barcelona, i va comptar amb la presència d’esportistes d’elit, responsables de federacions esportistes, de clubs i de mitjans de comunicació.

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va dir que “Catalunya és una potència esportiva, no només en esport masculí, sinó també en el femení, que se situa als llocs capdavanters en els rànquings internacionals de diferents disciplines. Figueras va afegir: “Aquesta campanya vol ser un altaveu perquè prenguem consciència del potencial del nostre esport femení i que és un espectacle de primer nivell que hem de seguir amb la mateixa atenció que seguim el masculí a través dels mitjans de comunicació. També ens ha de servir per posicionar-nos en l’àmbit internacional com un país referent en l’equiparació mediàtica de l’esport femení i el masculí”.

D’altra banda, 86 mitjans de comunicació, entre els quals hi ha les principals televisions, ràdios, agències de notícies i premsa generalista i esportiva, s’han adherit al document “Compromís dels mitjans per impulsar l’esport femení”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto