www.elllobregat.com
Fundesplai celebra mig segle amb una ampliació de prop de 30.000 m2
Ampliar

Fundesplai celebra mig segle amb una ampliació de prop de 30.000 m2

jueves 05 de marzo de 2020, 23:30h
Aprofitarà uns terrenys adjacents comprats a l’Incasòl per fer-hi tres equipaments i un parc.

Cinc dècades han passat des que el Club d’Esplai Bellvitge va començar a acollir els infants de les famílies que acabaven d’arribar a aquest barri de nova creació -i a Catalunya- per oferir-los una alternativa de lleure. Aleshores eren poc més de mig centenar els nois i noies que van gaudir del voluntarisme d’unes persones que pensaven que aquella canalla podia tenir una opció de lleure de qualitat. Cinquanta anys més tard, Fundesplai, hereva directa d’aquella experiència i de moltes altres que van començar a néixer aleshores per tot el país amb el mateix esperit, porta a terme projectes que només l’any passat van beneficiar 100.000 persones.
Des del 2007 té la seva seu a Sant Cosme, al Prat, des d’on es coordinen tota una sèrie de projectes destinats a que tots els joves i els infants tinguin les mateixes oportunitats. Tretze anys més tard, l’acció de l’entitat no ha parat de créixer i es fa necessari donar-li un impuls.

Nous equipaments
Per aquesta raó, Fundesplai s’ha embarcat en l’ampliació de les seves instal·lacions a Sant Cosme. L’entitat construirà tres equipaments i una nova zona verda per al barri de 17.000 metres quadrats, inspirada en el riu Llobregat i gestionada per la pròpia Fundesplai. Pel que fa als equipaments, es construirà un espai multifuncional de 4.300 metres quadrats a la part sud dels terrenys, que acollirà esdeveniments culturals, esportius i musicals. Se situarà al costat de l’edifici central inaugurat el 2007, que compta amb 13.000 metres quadrats.

Per altra banda, fruit de l’ampliació hi haurà 5.300 metres quadrats més d’alberg, a mode de prolongació de l’actual, que té 74 places. Amb l’ampliació, hi haurà una seixantena d’habitacions més, amb espais comuns i sales d’estar i serveis i un aparcament soterrani de 2.500 metres quadrats amb prioritat per a vehicles elèctrics.

Per últim, s’edificarà un centre de formació de 1.400 metres quadrats, de planta baixa, en el qual es repartiran 14 aules equipades amb les últimes novetats tecnològiques, oficines i sales de professors, així com un àgora amb capacitat per a un centenar de persones. Està previst que els diferents equipaments projectats estiguin inaugurats l’octubre de l’any vinent. El pressupost de tot el projecte ascendeix als 18 milions d’euros i es finançarà de manera parcial mitjançant un crèdit de l’Institut Català de Finances i el Triodos Bank.

En total, aquesta operació suposarà ampliar en gairebé 30.000 metres quadrats la capacitat actual de la seu de Fundesplai. Els terrenys sobre els quals es consolidaran els nous equipaments pertanyien a l’Incasòl i en l’últim quart de segle s’hi havien projectat diversos usos que no es van acabar de concretar -com la instal·lació d’una cotxera d’autobusos metropolitans-. A finals del 2017 Fundesplai, davant l’oportunitat, va adquirir aquests terrenys.

La primera pedra
L’acte de col·locació de la primera pedra va tenir lloc el passat diumenge 1 de març, amb la presència del president de Fundesplai, Josep Gassó; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, i el conseller de Territori, Damià Calvet. Gassó va descriure els últims 12 anys com una “història d’èxit”, mentre que Calvet va destacar la voluntat de la fundació d’anar “més enllà” amb aquesta ampliació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios