www.elllobregat.com
‘Lo de Évole’: Jordi en estat pur
Ampliar

‘Lo de Évole’: Jordi en estat pur

viernes 06 de marzo de 2020, 00:14h
El nou programa del periodista de Cornellà guarda l’essència del seu ‘Salvados’. L’entrevista segueix sent el fil conductor d’un espai que mostra la feina entre bastidors.

Parlar amb la gent. Aquest segueix sent l’esperit que el periodista cornellanenc Jordi Évole està imprimint al seu nou programa que ha estrenat el mes de febrer. ‘Lo de Évole’, que ha arrencat amb una sèrie sobre les presons -en les quals ja ha entrevistat Oriol Junqueras o Francisco Granados-, manté a grans trets l’estètica i essència del ‘Salvados’; si de cas, aparcant més la tauleta i mostrant la feina i la cuina que hi ha al darrere de cada entrevista. Al principi del primer programa, el seu pare feia broma amb el fet que la gent es pugui arribar a cansar “de tanto Évole”. Doncs bé, aquest nou programa és Évole en estat pur.

Però el nou espai va estar envoltat de misteri fins a gairebé l’últim moment. La campanya de promoció, a més, va estar farcida de picades d’ullet a personalitats com Pau Donés o Raphael, que van col·laborar a mantenir un hype entre els espectadors que no es va resoldre fins a finals del gener, poc abans de l’estrena.

Évole entra a la presó
El nou programa del cornellanenc ha celebrat el seu bateig endinsant-se en el món penitenciari. D’aquesta manera, va a la recerca d’històries i vivències personals dels presos o de persones que hi han passat, com l’expresident del Barça Sandro Rosell, també entrevistat. “No jutja, intenta escoltar i comprendre”, va explicar el mateix Évole quan va fer pública la temàtica dels primers programes. El periodista, a més, va reconèixer la influència de Jesús Quintero i el seu ‘Cuerda de presos’, un espai emès els anys 80 que intentava mostrar la vida entre reixes.

Tanmateix, Évole i el seu equip han enviat un senyal d’alerta relacionat amb les dificultats que el Ministeri de l’Interior els està posant per accedir a les presons a filmar. Per a Évole estem davant d’un “retrocés” respecte de fa 30 anys i ha lamentat una falta de “valentia política i periodística”. En aquest sentit, explica que la voluntat del programa és “reivindicar el concepte persona” i posar fi a la creença que la presó “és el pati del darrere de la societat”. “El programa va una mica a contracorrent”, va admetre Évole durant la presentació del nou programa, celebrada a Segovia un cop va ser estrenat.

Un mateix fil conductor
La voluntat de l’equip de ‘Lo de Évole’ és dedicar cada temporada a un tema en concret, desgranar-lo i analitzar-lo des de diferents punts de vista al llarg de la temporada. Amb tot, els primers 10 capítols aborden el tema de la presó. Tanmateix, el fet que tota la temporada tingui el mateix fil conductor no és un problema per a Évole. “Cada episodi és independent l’un de l’altre”, defensa el periodista.

Un cop finalitzi la temporada del nou programa d’Évole, arrencarà una segona tanda d’episodis de ‘Salvados’, el seu antic espai conduït ara per Gonzo i que, de moment, malgrat mantenir audiències, no ha assolit les que el cornellanenc aconseguia amb certa facilitat. De moment, els espectadors podran gaudir de la nova proposta d’Évole cada diumenge a tres quarts de 10 de la nit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios