www.elllobregat.com
El Govern reconeix els èxits catalans a l’handbol i els esports d’hivern
Ampliar

El Govern reconeix els èxits catalans a l’handbol i els esports d’hivern

viernes 06 de marzo de 2020, 00:17h
La consellera Budó felicita els medallistes dels Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut, entre ells, el pratenc Nil Llop. El Govern homenatja també els esportistes i tècnics pels podis en els campionats internacionals i estatals d’handbol.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va felicitar en sengles recepcions esportistes de diverses federacions catalanes que van obtenir resultats rellevants en competicions internacionals d’alt nivell. Es tracta dels medallistes catalans en els Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut, celebrats a Lausana (Suïssa), i esportistes i tècnics d’handbol que van brillar en campionats internacionals absoluts i estatals de base en els darrers mesos.

En primer lloc, i acompanyada del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, Budó va rebre els nou esportistes de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i els quatre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), molts dels quals van tornar de Lausana amb diverses medalles. Cal destacar en aquesta cita l’or de Maria Costa, en la disciplina d’esprint d’esquí de muntanya, i les medalles de bronze d’Ot Ferrer en modalitat esprint i de l’equip format pel mateix Ot, la Maria i l’Ares Torra i en Marc Ràdua, tots ells components del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya que gestiona la FEEC.

L’altre èxit a Lausana va venir també de la FCEH, gràcies a l’actuació de Nil Llop. La plata que va guanyar l’esportista del Prat de Llobregat en la prova de 500m de patinatge de velocitat va ser, a més, la primera medalla que es penjava un esportista català i estatal en uns Jocs de la Joventut. L’equip estatal als Jocs el formaven 24 esportistes, més de la meitat dels quals són catalans.

Durant l’acte, la consellera va destacar que “des del Govern apostem fermament per promocionar els esports d’hivern, pels valors que aporten i l’impuls que impliquen per als territoris on es practiquen”, i va fer referència al Programa per a la preparació de la candidatura de Catalunya per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona del 2030, tot defensant que la candidatura és “un projecte de país ambiciós que serà una gran oportunitat per a situar els Pirineus a escala internacional”.

Podis en handbol de base
El Govern també va fer un reconeixement al bon moment que viu l’handbol a casa nostra, tant en categories absolutes com de base. Així, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern va rebre al Palau de la Generalitat les seleccions catalanes que van participar en els Campionats d’Espanya de seleccions de categories de base, celebrats a Cantàbria. En aquest torneig, les seleccions catalanes masculines van guanyar l’or en les tres categories -juvenil, cadet i infantil-, mentre que, en categoria femenina, la selecció infantil va assolir la medalla d’argent, la selecció cadet va finalitzar en cinquena posició i la selecció juvenil es va proclamar campiona de la competició de Copa.

En l’àmbit internacional, l’executiu català també va reconèixer la contribució catalana als últims èxits d’Espanya pel que fa a les seleccions absolutes. Cal recordar que el combinat femení va quedar subcampió del món al Japó el desembre passat, amb la pivot de Sant Joan Despí Elisabet Cesáreo –que no va poder assistir a la recepció- i el cos tècnic català, mentre que l’equip masculí va revalidar l’or en el Campionat d’Europa disputat a Àustria, Noruega i Suècia el gener passat, amb sis jugadors i l’entrenador catalans.

Budó, que va presidir l’acte al costat del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va dir que “l’handbol és un esport referent a Catalunya”, va elogiar la tasca de la Federació Catalana d’Handbol (FCH) “pel seu compromís amb la igualtat dins de l’esport” i va encoratjar esportistes, clubs i federació a continuar treballant i educant en els valors de la constància, superació, treball en equip i “en la internacionalització del país. Sou una porta al món. Volem continuar essent un país referent en el món de l’esport”.

Per la seva banda, Gerard Figueras va destacar la feina dels esportistes, clubs i FCH “per ajudar que l’esport base creixi i es consolidi”, i va animar els esportistes a “continuar fent la feina que feu. No deixeu de fer mai allò que us agrada, i si ho feu competint i guanyant serà la millor manera de portar el país al món”.

El Govern reconeix els èxits catalans a l’handbol i els esports d’hivern
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios