www.elllobregat.com

Els de dalt del Baix

Món sanitari: entre l’excel·lència i l’emergència
Ampliar

Món sanitari: entre l’excel·lència i l’emergència

Por Dayana García Blas
jueves 19 de marzo de 2020, 10:20h
Radiografia a l'àmbit de la salut al Baix Llobregat i l'Hospitalet inclós al llibre 'Els de dalt del Baix', la Wikipèdia de la comarca.

Panorama: Qualitat i sostenibilitat

El Servei Català de Salut és l’ens públic encarregat del sistema de prestació de serveis sanitaris a Catalunya i segueix fidelment el Pla de Salut 2016-2020. Es tracta d’un document estratègic que planteja uns objectius que han d’aconseguir-se: garantir l’accés a un sistema de salut equitatiu i oferir atenció sanitària de qualitat per fer sostenible el sistema. L’últim punt se centraria a reforçar la política de medicaments i innovar en la prestació farmacèutica.

Garantir l’atenció sanitària a tothom

L’accés a la sanitat és un dret que té tot ésser humà, més enllà de la burocràcia. La llei universal d’assistència del 2017 estableix que totes les persones residents a Catalunya tenen dret a assistència mèdica a càrrec de fons públics del Servei Català de la Salut.

A això se suma un pla integral per millorar les llistes d’espera. Segons el CatSalut, s’està reduint el temps d’espera, el volum de pacients, i el temps d’accés al quiròfan, fins i tot a una prova de diagnòstic. A més, això passa a la vegada que es percep un increment de l’activitat quirúrgica que supera en un 22% a la registrada el 2011. En general, segons la memòria del 2017, han augmentat les intervencions quirúrgiques (8%); les primeres visites (13%) i les proves (24%) respecte del 2015. Per tant, la conclusió és que el pla de xoc està resultant efecte.

Clica aquí per seguir llegint l'article

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios