www.elllobregat.com
'No ens volem quedar sols, volem compartir la creativitat, l'energia i el bon humor, que no es pot perdre mai'

"No ens volem quedar sols, volem compartir la creativitat, l'energia i el bon humor, que no es pot perdre mai"

viernes 20 de marzo de 2020, 16:58h
Entrevista a Olga Paretas, presidenta de l'Associació de Veïns de la Barceloneta del Prat.
Heu posat en marxa una campanya a les xarxes per animar els veïns a pujar-hi fotografies del seu confinament. Quina ha estat la resposta del veïnatge? Pengeu tot allò que us arriba o dosifiqueu les fotos i vídeos perquè en rebeu moltes?
Davant l'activació de confinament hem pensat en dinamitzar un grup de WhatsApp que ja teníem entre tots els veïns i no perdre el contacte que normalment tenim i així no estem sols i ens veiem les cares! La solitud no és bona companyia! Som un barri petit, són 184 habitatges, amb 517 habitants (dades del padró de 2019), on la convivència veïnal és el nostre pa de cada dia. És molt habitual trobar-te amb veïns que tenen ganes de xerrar, o d'explicar-te alguna novetat del barri. La resposta ha estat molt ben rebuda i la participació està sent un èxit, cada dia pengem tot el que ens envien i a l'endemà fem un vídeo resum donant el Bon dia als veïns!
Com us organitzeu per tirar endavant amb aquesta iniciativa?
Ens poden fer arribar les imatges i/o els vídeos mitjançant el grup de WhatsApp, o bé directament per privat a les nostres xarxes de Facebook, Instagram i twitter. El Xavi Vives és l'encarregat de penjar-ho a les xarxes i jo mateixa faig el vídeo resum.
Confinats, però no aïllats. Quina creieu que és la importància d'iniciatives com aquesta per tal de fer més fàcils aquests dies tan complicats?
Exacte! No volem quedar-nos aïllats. La idea inicial va ser oferir-nos per si algú necessitava ajut i més tard, veient els dies que ens queden per endavant, vam pensar en fer-ho compartint les activitats que es fan des de cada casa. Volem sentir missatges de veïns, com són de creatius els nens i nenes del barri, quants cuiners i músics tenim, etc... D'alguna manera no ens volem quedar sols, volem compartir la creativitat, l'energia i el bon humor, que no es pot perdre mai, i menys en una situació tan complicada com la que estem passant aquests dies.
Teniu pensat fer més activitats o campanyes diferents per animar el barri, a mesura que passin els dies?
Si, hem pensat altres activitats. Ara són els primers dies i encara ens en queden. Potser la participació baixarà però proposarem altres accions. Una d'elles serà la d'explicar-nos fotografies antigues del barri. Tenim un grup de joves, liderat per l'Arnau Sesé, que estan pensant també en activitats, però ara per ara no podem concretar. A final de mes teníem prevista la calçotada popular que ja fa molts anys que fem, potser proposem que cadascú faci els calçots a casa i després ho compartim a les xarxes. Del mateix grup han sortit un parell de propostes: una és fer una cançó conjunta i l'altra és fer una play list de barri. Van sortint propostes i no en rebutgem cap.....Tot és bo per passar el temps d'una manera més lleugera i creativa!
També heu demanat la col·laboració dels veïns i la cooperació perquè ningú no quedi sense abastiments. Què esteu portant a terme en aquest sentit? Com s'està ajudant al barri?
Aquesta ha estat la primera comunicació amb el veïnat, si algú necessita ajut per anar a comprar aliments, farmàcia o el que calgui que ens ho faci saber i ens organitzem per a fer-ho. Ara per ara no s'ha posat en contacte ningú per demanar ajut. Al tractar-se d'un barri on els veïns col·laborem habitualment entre nosaltres, el contacte el tens amb el veí més proper tot i que l'associació ofereix aquesta col·laboració.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios