www.elllobregat.com
ERC Viladecans dona suport a l’equip de govern en la gestió de la crisi pel coronavirus
Ampliar

ERC Viladecans dona suport a l’equip de govern en la gestió de la crisi pel coronavirus

viernes 27 de marzo de 2020, 11:32h

Els republicans proposen més progressivitat en les ajudes als afectats i mantenir informada a la ciutadania de forma ràpida i eficient

ERC demana a l’Ajuntament que canalitzi les creixents mostres de solidaritat que sorgeixen entre la ciutadania i una crida més contundent per confinar la població

El grup municipal d’ERC Viladecans ha donat suport aquest dimarts a l’equip de govern en la gestió de la crisi pel coronavirus o COVID-19. Així ho ha transmès en el marc de la primera junta de portaveus des de la declaració de l’estat d’alarma que s’ha reunit en línia i a proposta dels republicans per analitzar la situació i fer seguiment de les mesures que està duent a terme l’Ajuntament.

ERC ha instat a oferir el màxim d’informació possible als grups a l’oposició i a la ciutadania, ja que en moments com aquest és bàsic ser transparents i reaccionar amb celeritat davant els neguits de la població. Crisis sanitàries i de salut pública com la que vivim són un terreny abonat per a les notícies falses i els rumors que cal combatre des de l’acció política i des del minut zero.

La portaveu del grup republicà Bàrbara Lligadas ha explicat que “ERC Viladecans s’ha posat des del primer moment a disposició de l’equip de govern, canalitzant les inquietuds de la ciutadania que contacta amb nosaltres i amb una actitud responsable. Com a partit de govern arreu del país, sabem de les dificultats que comporta gestionar una situació tan excepcional. Per això no hem fet proclames i hem estat ajudant des de la discreció”. Després de la primera setmana de crisi, “vam demanar una junta de portaveus per poder tractar la situació i els dubtes amb més detalls, també per aportar les nostres propostes”.

“En temps així, cal actuar amb responsabilitat i això és el que fem sempre des d’ERC Viladecans. Agraïm la informació que el consistori ens va facilitant. Sempre ens queixem, i amb raó, que normalment les respostes i les dades arriben tard i malament, però en aquesta ocasió les coses s’estan fent diferent i cal reconèixer-ho”.

Propostes d’ERC

Durant la junta de portaveus ERC ha demanat fer una crida més contundent sobre la necessitat de mantenir i incrementar el confinament de la població. Els republicans també han demanat explicacions sobre plantilles internes i externes al consistori, quins serveis consideren essencials i per quin motiu. Així mateix, han instat a aplicar el principi de proporcionalitat i progressivitat en mesures econòmiques i fiscals avançades pel govern, com l’ajornament de pagaments d’impostos, l’ampliació de terminis o la suspensió d’alguns rebuts. “Cal afinar aquestes mesures perquè qui estigui patint més rebi més ajudes i exempcions que aquells que mantindran inalterable la seva capacitat adquisitiva. Té poc sentit tractar tothom igual quan tenim autònoms sense ingressos ni dret al subsidi d’atur”, ha subratllat Lligadas.

Esquerra també ha incidit en què “cal gestionar el durant però començar a treballar també en el després. Ens hem ofert al govern municipal i hem demanat treballar-ho de forma conjunta, de cara al proper Ple. En aquesta gestió del després caldrà fer pedagogia, facilitar al màxim la informació i fer intenses crides al civisme”. “Cal pensar ja en un pla de reactivació local pel dia després”, ha dit la portaveu d’ERC.

Recollint diverses queixes i neguits per part de veïns, els republicans també han preguntat per què el primer dilluns d’estat d’alarma l’Oficina d’Atenció Ciutadana va estar oberta al públic o per què s’està trigant a reorganitzar els serveis mínims de les empreses concessionàries i subcontractades. ERC també s’ha fet ressò del malestar d’empleats d’empreses públiques que s’han vist forçats a treballar presencialment o a fer més rotacions de les necessàries, sovint per motius tècnics o manca d’alternatives per poder teletreballar.

Des del primer moment Esquerra ha estat al costat dels treballadors municipals perquè poguessin acollir-se al règim de teletreball i va demanar a la gerència de l’Ajuntament prendre mesures valentes en aquesta direcció. Segons l’informe de mesures de prevenció del consistori, això s’ha assolit en bona part ja que només treballen en seus municipals els serveis bàsics indispensables com Policia Local o serveis socials.

Una de les mesures que ERC duia a la junta de portaveus era aprovar un decret per reduir les obres privades que continuen funcionant, quelcom que el mateix equip de govern ha impulsat en paral·lel. L’estat d’alarma decretat per Pedro Sánchez impedeix suspendre llicències però sí filar més prim i els republicans entenen que s’està treballant en aquest sentit. Les obres públiques, com l’ampliació de l’Hospital, están suspeses des de fa dies i cada vegada són més les veus que demanen suspendre també les d’iniciativa privada.

Esquerra també ha demanat a l’Ajuntament que faciliti infografies i materials gràfics impresos amb els telèfons de l’Ajuntament més importants de cara als veïns de totes les edats i, alhora, que acompanyi de forma proactiva el comerç de subministraments essencials per difondre serveis a domicili, horaris d’obertura i altres facilitats que posen a l’abast dels clients.

ERC ha sol·licitat a l’Ajuntament que canalitzi i informi adequadament les creixents mostres de solidaritat que sorgeixen entre la ciutadania com els grups de voluntàries que es disposen a elaborar material sanitari i de prevenció. Quelcom que demostra la millor cara de la ciutat.

D’altra banda i en la línia del que impulsa el partit a nivell nacional, ERC Viladecans ha ofert a totes les forces polítiques empènyer en la modificació de l’actual marc normatiu per permetre un major marge de maniobra en una situació que exigeix rapidesa i flexibilitat. Es tracta entre d’altres de l’actual Llei d’estabilitat pressupostària que obliga a destinar els superàvits acumulats a reduir deute municipal. La proposta va ser rebuda amb bona receptivitat a la junta de portaveus.

Lligadas ha conclòs que “ara és un moment crític i toca sumar esforços, quan passi tot això serà el moment de revisar aquells aspectes que s’haurien pogut fer millor”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios