www.elllobregat.com
L'Hospitalet posa en marxa una línea 900 per atendre consultes d'autònoms i empreses
Ampliar

L'Hospitalet posa en marxa una línea 900 per atendre consultes d'autònoms i empreses

lunes 30 de marzo de 2020, 13:00h

L’Àrea Municipal d’Ocupació i Empresa activarà dilluns el telèfon gratuït 900 924 925 per atendre consultes amb relació a l’ocupació, autònoms i empreses davant la situació d’alarma per la Covid-19. També es posa en marxa un correu electrònic específic, [email protected], per recollir consultes.

L’Àrea Municipal d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social ha obert una línia de telèfon gratuït, 900 924 925, per atendre les consultes de la ciutadania en relació a l’ocupació, autònoms i empreses davant la situació d’alarma a causa de la Covid-19. Les consultes també s’atendran a través del correu electrònic [email protected].

A través dels dos canals, el telèfon gratuït i el compte de correu, l’Àrea d’Ocupació i Empresa oferirà informació de les mesures que el Govern de l’Estat i la Generalitat han decretat en suport de l’activitat econòmica, a causa de la declaració de la situació d’alarma per la Covid-19. També informaran sobre el darrer decret del Govern, signat ahir, en relació a la suspensió de les activitats econòmiques no lligades a serveis essencials. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol donar suport al teixit econòmic de la ciutat davant aquesta situació.

D’altra banda, els serveis d’informació i assessorament es continuen prestant a través dels números de telèfon habituals. Així, l’Oficina de Serveis a l’Empresa atén a través dels telèfons 93 403 69 33 i 93 402 60 23; el Servei d’Informació i Orientació Laboral, a través del 93 402 60 20, i l’agència de col·locació municipal, del 93 402 60 06. Aquests dos últims serveis també s’atenen a través del correu electrònic ocupació@l-h.cat. A més es poden fer consultes a través del 010.

Pel que fa a l’assessorament per a la creació d’empreses, les persones —reben atenció telefònica i poden contactar també a través del correu electrònic.

Quant a l’espai de recerca de feina i orientació laboral, el personal al capdavant d’aquest servei contacta amb les persones usuàries per tal d’oferir tutories digitals.

D’altra banda, recordem que el passat 17 de març, l’Ajuntament de L’Hospitalet va acordar mesures extraordinàries en matèria tributària. Aquestes mesures tenen com a objectiu contrarestar els efectes econòmics del coronavirus en la població i en l’activitat econòmica i modifiquen el calendari del contribuent per a 2020.

Pel que fa a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’impost de circulació, i els guals, en el cas dels rebuts domiciliats, es passaran el 4 de maig en comptes de l’1 d’abril. En el cas dels no domiciliats, s’allarga la data de fi del període de pagament voluntari fins al 3 de juny.

Pel que fa a les taxes que corresponen a activitats o serveis que no es puguin desenvolupar durant aquest temps, com ara les terrasses i els vetlladors de bars i restaurants i les que s’apliquen en els mercats ambulants, es reduirà de les quotes la part corresponent al temps durant el qual l’activitat o el servei han estat suspesos i/o tancats. També s’aplicarà la reducció proporcional en les taxes que corresponen a la prestació de serveis de recepció obligatòria que sigui impossible rebre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios