www.elllobregat.com
La Mostra de CineBaix es farà online del 22 d’abril al 3 de maig
Ampliar

La Mostra de CineBaix es farà online del 22 d’abril al 3 de maig

viernes 17 de abril de 2020, 11:52h

El Festival de Cinema Llatinoamericà de La Mostra de CineBaix fa una edició especial de la programació en una versió online de manera gratuïta pels socis i pagant 2 euros per a la resta. Del 22 d’abril al 3 de maig es podran veure 14 pel·lícules. CineBaix obre la primera plataforma de streaming independent i autogestionada per una associació sense ànim de lucre: SALA7.CINEBAIX.VIRTUAL

El Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 de La Mostra de CineBaix es podrà veure online del 22 al 3 de maig. L’esdeveniment s’havia de celebrar del 26 de març al 6 d’abril, però es va cancel·lar per l’actual situació d’emergència davant de la covid-19. Davant la impossibilitat de celebrar-lo de forma presencial per la situació actual, l’Associació CineBaix fa un pas endavant per oferir part de la programació perquè el públic la pugui gaudir des de casa. Es podrà fer a través de la nova sala virtual de CineBaix: una plataforma de streaming, sota el nom de SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL.

Tot i que la millor manera de gaudir de les pel·lícules és a sales de cinema com les de CineBaix, La Mostra ha volgut adaptar-se a la situació de confinament que estem vivint i donar l’oportunitat al públic de gaudir des de casa. Així, s’han programat 14 pel·lícules, incloent-hi 8 estrenes absolutes a Catalunya (i 4 d’elles a tot l’Estat espanyol), que representen el millor del cinema llatinoamericà actual. A més, la majoria de títols no es poden veure en cap altra plataforma espanyola.

SALA7.CINEBAIX.VIRTUAL: plataforma de streaming

Ara que les plataformes mainstream ofereixen cinema en streaming a dojo, CineBaix vol posar en relleu el model de cinema de proximitat, associatiu, d’autogestió i d’independència econòmica que el caracteritza. Per això, La Mostra de CineBaix es podrà veure a SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL. Es tracta de la primera plataforma virtual independent i autogestionada per una associació sense ànim de lucre, l’Associació CineBaix, amb seu a Sant Feliu de Llobregat, la capital del Baix Llobregat, que duu a terme un projecte cinematogràfic singular, amb vocació comarcal i en base al voluntariat i l’autogestió, amb l’objectiu de donar suport, a través del cinema i la cultura, a un canvi social que fomenti la cultura de la pau, la defensa dels drets humans i una economia social i solidària.

14 pel·lícules del millor cinema llatinoamericà actual

Les pel·lícules es podran veure de manera gratuïta per als socis i sòcies de CineBaix i per la resta de públic cada sessió costarà 2,05 euros. Per veure-les, només caldrà accedir directament a cada pel·lícula a través de la web de La Mostra de CineBaix. La majoria es podran veure durant 11 dies. A més, de les 14 pel·lícules, 3 seran d’accés exclusiu per als socis i sòcies de CineBaix.

Al Festival es podran veure 14 títols, d’11 països diferents, de l’Argentina a El Salvador, amb 8 estrenes absolutes a Catalunya i 4 a tot l’Estat espanyol. Entre les pel·lícules programades, destaca Monos, d’Alejandro Lanes, que va guanyar el Premi especial del Jurat al Festival de Cinema de Sundance 2019. La protagonitzen un grup d’adolescents en un campament paramilitar a Colòmbia, que tenen la missió de cuidar d’una doctora americana presa com a ostatge. Un altre dels títols és “De nuevo otra vez”, de Romina Paula, el debut de l’escriptora, dramaturga i actriu Romina Paula és una barreja de documental i ficció que explora la maternitat i els seus dubtes alhora que torna als seus orígens.

Marató de pel.licules

També s’ha programat “Insumisas”, de Laura Cazador i Fernando Pérez, un relat ambientat a principis del segle XIX on una dona farà tot el possible per exercir la medicina malgrat els obstacles de la societat patriarcal. Totes tres es podran veure entre el 23 d’abril i el 3 de maig al Festival de Cinema Llatinoamericà de La Mostra de CineBaix. També estaran disponibles durant aquestes dates “Canción sin nombre”, de Melina León, “Cuidar entre terres”, de Núria Gebellí i Estel·la Marcos, “La mala noche”, de Gabriela Calvache i “Punta de lanza”, de Marc Gavaldà.

D’altra banda, “Un traductor”, de Rodrigo i Sebastián Barriuso, es podrà veure del 25 al 29 d’abril, i “Algunas bestias”, de Jorge Riquelme, l’últim cap de setmana, el 2 i el 3 de maig. Completen la programació tres pel·lícules d’accés exclusiu per als socis i sòcies de CineBaix i entitats col·laboradores. Una serà la de la inauguració del Festival, dimecres 22 d’abril: amb Temblores, de Jayro Bustamante, una denúncia en clau de ficció de les sectes religioses que atemptem contra la llibertat de les persones LGTBI. Les altres dues són Araña, d’Andrés Wood, i El despertar de las hormigas, d’Antonella Sudasassi. Trobareu tota la informació completa al web de La Mostra de CineBaix. També podeu veure l’anunci aquí. I podeu estar al dia a les xarxes socials: Twitter, Facebook i Instagram.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios