www.elllobregat.com
Sant Boi aprova un pla de xoc d’un milió d’euros per afrontar les conseqüencies socials i econòmiques del Covid-19
Ampliar

Sant Boi aprova un pla de xoc d’un milió d’euros per afrontar les conseqüencies socials i econòmiques del Covid-19

sábado 18 de abril de 2020, 15:34h

En el primer ple municipal telemàtic, tots els partits donen suport al fons de contingència amb una dotació inicial de 500.000 euros per ajuts directes i accions concertades amb el teixit econòmic local i s’aprova una declaración institucional sobre la crisis del coronavirus

Unanimitat política en Sant Boi. El Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat un pla de xoc amb una dotació d’un milió d’euros per afrontar la crisis provocada pel coronavirus i també una declaració institucional amb el suport de tots els grups politics. El pla de xoc té una dotació inicial de mig milió d’euros

El pla de xoc té per objectiu rescatar les famílies, les persones autònomes, les petites empreses i els comerços locals de Sant Boi més afectats per la crisi sanitària i crear les condicions per reactivar l'economia local tan aviat com sigui possible. L’Ajuntament oferirà de manera immediata ajuts a les famílies per fer front a les situacions de dificultats econòmiques generades per l'emergència sanitària.

La intenció és que aquests ajuts siguin complementaris amb els oferts per altres administracions i que permetin cobrir circumstàncies no previstes en aquells. El fons es destinarà principalment a treballadors i treballadores que han perdut la feina o que s'han vist afectades per un ERTO i a persones autònomes que s'hagin quedat sense ingressos a causa de l'aturada de l'activitat econòmica i comercial.

Hi haurà ajuts a fons perdut i també ajuts retornables, que actuaran com a avançament d'urgència de les quantitats previstes en les prestacions d'altres institucions. Un cop retornades, aquestes quantitats tornaran a estar disponibles en el mateix fons per atendre noves necessitats.

Concertació amb el teixit econòmic local

En el marc del pla de xoc, l'Ajuntament estudiarà conjuntament amb el conjunt del teixit econòmic local les necessitats existents, per poder acordar i posar en marxa accions que ajudin a impulsar l'economia local i a preservar el teixit productiu i els llocs de treball. També es donarà suport col·lectivament a la tramitació d'ajuts d'altres administracions.

Amb aquest objectiu, el consistori manté un contacte permanent amb el teixit econòmic local i durant aquesta setmana ha iniciat una ronda de contactes amb les associacions i col·lectius Sant Boi Empresarial, Sant Boi Comerç, Sant Boi Degusta (restauració), Sant Boi Motor, el Gremi d'Hosteleria i altres agents com entitats financeres i gestories de la ciutat i empreses dels polígons d'activitat econòmica.

Altres mesures previstes en aquest pla de xoc són la configuració d'una oferta de plans d'ocupació adreçada als sectors de població que més hagin patit les conseqüències d'aquesta emergència i inversions públiques en sectors com l'economia verda o la construcció.

Reorganització i centralització de l’atenciò ciutadana

L'Ajuntament reorganitzarà la seva estructura tècnica per crear una oficina centralitzada d'atenció (formada per personal dels departaments d'Ocupació, Empresa, Comerç i Serveis Socials) que informarà i acompanyarà els treballadors i les treballadores, les persones autònomes i les petites empreses locals per gestionar l'obtenció dels ajuts previstos per l'Administació local i per les administracions europea, estatal i autonòmica. Sant Boi vol aprofitar al màxim així els diners públics que s'aportin per fer front als efectes socials i econòmics d'aquesta crisi sense precedents.

Primeres mesures econòmiques

Les accions previstes en l'actual pla de xoc se sumen a la primera bateria de mesures econòmiques que l'Ajuntament va impulsar el passat 23 de març per amortir els efectes socials i econòmics de la pandèmia. Entre aquestes mesures hi havia l'aturada dels pagaments dels tributs municipals i la suspensió dels rebuts i les quotes dels serveis que han quedat inactius. L''impacte provisional d'aquestes mesures en la recaptació ascendeix ja a més de 700.000 euros, un estalvi del qual s'han beneficiat moltes famílies.

Declaració institucional conjunta

Totes les forces polítiques del consistori han compartit la lectura de la declaració durant una sessió convocada amb caràcter extraordinari en la tarda de divendres, dia 17 d'abril. Ha estat el primer ple telemàtic de la història a Sant Boi i la ciutadania l'ha pogut seguir en directe al canal Youtube de l'Ajuntament.

Davant un dels moments més difícils de la història del país, amb una afectació tràgica contra la salut de les persones i un gran impacte negatiu en l'activitat econòmica i en les condicions de vida de la ciutadania, tots els grups municipals es comprometen a treballar i col·laborar al servei de l'interès general amb respecte i lleialtat institucionals, diàleg permanent i voluntat de consens. “Ara més que mai”, afirma aquesta declaració conjunta, “és necessària la màxima col·laboració i unitat d’acció entre institucions, ciutadania i agents socials i econòmics”.

La declaració destaca el comportament exemplar de la ciutadania de Sant Boi davant la crisi sanitària i reitera la importància de continuar amb el confinament a les llars i de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries mentre sigui necessari.

El text inclou un reconeixement a la tasca de totes les persones que treballen durant aquests dies, amb una menció especial per als col·lectius que presten serveis essencials i serveis d'atenció al públic. S'hi fa constar també un agraïment explícit a les persones, entitats i empreses que col·laboren de manera altruista i voluntària en tasques d'utilitat pública.

El Ple es compromet a proporcionar el màxim suport possible als col·lectius més vulnerables de la població (gent gran, persones amb malalties cròniques, famílies vulnerables, persones en risc d'exclusió social i població infantil) i a dur a terme les mesures necessàries per reparar els estralls econòmics i socials que moltes famílies, empreses i persones autònomes ja estan patint.

El consistori local seguirà mobilitzant tots els recursos disponibles per evitar el contagi i la propagació del virus i mantindrà una coordinació permanent amb la resta d'administracions públiques per disposar de més recursos i materialitzar accions i mesures pal·liatives de la crisi.

L'Ajuntament de Sant Boi transmet el més profund condol i suport a les famílies , amics i amigues dels santboians i santboianes que han mort com a conseqüència del virus en les darreres setmanes i assumeix el compromís de celebrar, quan la situació ho permeti, un acte de ciutat que reti homenatge a les víctimes.

El text finalitza amb una afirmació de confiança, basada en el convenciment que la suma d'esforços, la col·laboració i el suport mutu donaran com a resultat la recuperació de la normalitat i del futur de Sant Boi com a ciutat.

Declaració institucional completa

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios