www.elllobregat.com
Ignasi Llorente: “Hem d’avançar-nos a la crisi climàtica sense esperar a que tingui efectes sobre la salut i l’economia”

Ignasi Llorente: “Hem d’avançar-nos a la crisi climàtica sense esperar a que tingui efectes sobre la salut i l’economia”

Especial entrevistas realizadas con motivo de la crisis sanitaria y económica del Coronavirus

domingo 10 de mayo de 2020, 20:59h

L’alcalde de Torrelles de Llobregat recorda que el seu municipi va ser la primera administració a concedir ajudes a empreses i la que més diners ha aportat en relació euros/habitant

Quin és el pla que té per anar recuperant la normalitat al més aviat possible a Torrelles?

Des del Govern municipal de Torrelles plantegem una resposta en 4 eixos bàsics: un paquet de mesures de reactivació econòmica en àmbits com el comerç, l’agricultura, el turisme i l’ocupació; un pla de xoc social per reforçar els serveis socials, la sanitat, l’educació i l’habitatge; la reactivació del voluntariat i de la participació ciutadana imprescindible per afrontar aquest nova etapa; i un quart eix per avançar-nos a la crisi climàtica sense esperar a que comenci a tenir efectes sobre la salut i l’economia.

Quina inversió o partida pressupostària extraordinària preveu disposar per recolzar la recuperació i pal·liar així la greu crisi econòmica i social que ha ocasionat la pandèmia del coronavirus?

El dia 16 de març, només 24 hores després del decret de l’estat d’alarma, ja es va aprovar una partida extraordinària de 25.000€ per ajudar comerç, empreses i autònoms. Hem estat la primera administració a concedir aquestes ajudes (que incrementarem en breu) i la que més diners hem aportat en relació euros/habitant.

Com les víctimes delCovid-19 són els nostres ciutadans més grans, quina proposta o política ha desenvolupat en el seu àmbit per reforçar el seu benestar davant possibles rebrots?

És evident que la gestió residències de gent gran no s’ha fet bé des de les administracions competents, i els ajuntaments hem hagut de suplir unes carències que han de ser corregides per part de la Conselleria de Benestar Social. A més, a Torrelles hem contactat per via telefònica i presencial amb totes les persones de més de 70 anys. Aquesta mesura, ens hem plantejat mantenir-la en el temps, més enllà de la crisi sanitària.

Com ha funcionat la xarxa de solidaritat a la ciutat?

La ciutadania de Torrelles sempre s’implica molt ja que tenim un teixit associatiu molt ben estructurat. Les iniciatives que han anat sorgint les hem anat coordinant a través del canal [email protected], atenent a les recomanacions de la Generalitat.

Pot explicar alguns exemples?

A part de la col·laboració que han fet entitats com ADF, Protecció Civil, etc. No hem parat de rebre noves sol·licituds de voluntariat a títol individual per confeccionar mascaretes per a la població o viseres amb les seves impressores 3D.

En el cas de tenir superàvit, com es planteja destinar-lo un cop flexibilitzin els criteris d’estabilitat pressupostària i la regla de despesa per a augmentar la inversió pública?

Dedicarem gairebé tot el romanent de tresoreria del 2019 a mesures socials per combatre la crisi econòmica i sanitària. Aquesta va ser una mesura ja adoptada en el ple telemàtic del passat 8 d’abril i que va comptar amb el suport de tots els grups municipals.

Com s’ha organitzat vostè per mantenir les seves responsabilitats durant l’estat d’alarma?

Des del dia 13 de març, ja es van decretar unes mesures de teletreball per a la majoria de treballadors essencials de l’ajuntament de Torrelles, i que després es van ampliar a sectors no decretats com a essencials per l’administració de l’estat. Només puc expressar un profund agraïment per a tots els treballadors que, des de casa, han seguit mantenint obert i funcionant l’ajuntament. Jo m´he sumat aquesta forma de treball a distància, espaiant tant com ha sigut possible les tasques presencials i realitzant-les extremant totes les mesures de protecció (com, de fet, la majoria de la població). A nivell, anecdòtic, per primer cop les meves filles han pogut veure directament en què consisteix la feina d’un alcalde i, que fins ara, desconeixien.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios