www.elllobregat.com
Endesa dona un segon ús als residus provinents de la xarxa elèctrica del Baix Llobregat
Ampliar

Endesa dona un segon ús als residus provinents de la xarxa elèctrica del Baix Llobregat

lunes 11 de mayo de 2020, 13:30h

El percentatge de materials que es recicla en treballs de manteniment o millora de les infraestructures ascendeix fins al 98%

L’Objectiu de la iniciativa és que quan es realitzin treballs de manteniment i millora de la xarxa de distribució de la comarca s’aprofitin els residus, bé directament fent-los servis a altres intervencions o bé mitjançant els Centres de Recuperació i Tractament.

A tall d’exemple, al 2019 es va recuperar cablejat elèctric, bateries i acumuladors; es van regenerar o donar nous usos als olis minerals utilitzats en subestacions elèctriques; i es van reciclar o recuperar metalls i compostos metàl·lics.

Amb aquest nou model econòmic i sostenible amb el que Endesa es va comprometre a l’any 2017 amb l’adhesió al Pacte per una Economia Circular (promogut per l’actual Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic), que impulsa una economia circular en què es redueixin, reutilitzin o reciclin els materials per reincorporar-los al procés productiu, així com reduir o, fins i tot, si es pot, eliminar la producció de residus. En definitiva, es tracta de valoritzar els residus i anar un pas més enllà en la seva gestió.

A més, a l’hora de seleccionar els residus que es poden valoritzar també es categoritzen en especials o no especials. Es consideren especials l’oli aïllant i les emulsions d'aigua amb oli dels transformadors, per exemple; mentre que es classifiquen com a no especials la ferralla, aïlladors, runa, cablejat elèctric, pals de formigó, paper i plàstics, entre d’altres.

Aquesta gestió acurada i especialitzada dels residus es realitza d’acord amb la Política Ambiental d’Endesa, que destaca per una clara aposta per la sostenibilitat al llarg de tota la cadena de valor. Concretament, l’activitat de la Distribució de l’energia elèctrica es realitza sota el paraigües d’un sistema de gestió basat en la normativa ISO 14001, certificat des del 2004, que garanteix l’excel·lència en la gestió ambiental i la millora continua dels processos. En definitiva, la Companyia treballa per la disminució progressiva del consum de recursos i la reducció de l’impacte sobre el medi ambient on es desenvolupa la major part de la seva activitat productiva.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios