www.elllobregat.com
Gavà controla de forma personalitzada a 7.000 persones grans per evitar que es contagiïn de coronavirus
Ampliar

Gavà controla de forma personalitzada a 7.000 persones grans per evitar que es contagiïn de coronavirus

martes 12 de mayo de 2020, 11:55h

L’ajuntament contacta diàriament per telèfon per conèixer la seva situació i necessitats i per oferir-los suport si el necessiten

Des de la posada en marxa de l’operatiu de contacte telefònic, a l’inici del confinament, ja s’han trucat 6.929 persones d’un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia de la Covid-19. Els tècnics reorienten els avis contactats als serveis que puguin necessitar i han establert contacte tant amb els usuaris dels Serveis Socials municipals i de Teleassistència com amb persones més grans de 75 anys que viuen soles i que no són usuàries d’aquests serveis.

Fins a finals de la setmana passada, s’havia trucat a 97 persones d’entre 75 a 79 anys que viuen soles i no tenen servei o recurs de Serveis Socials i s’ha contactat amb 62. El dispositiu s’estendrà ara a les persones soles majors de 75 anys que viuen en parella o acompanyades, mentre es continua fent un seguiment de les persones que han requerit algun tipus de suport.

Contacte amb tots els veïns de fins a 74 anys

L’operatiu es preveu completar establint contacte directe amb totes les persones de 65 anys a 74 anys de la ciutat. El suport telefònic personalitzat a càrrec del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gavà, s’afegeix al dispositiu “Gavà t’ajuda”, un servei municipal per a persones grans o amb dificultats que es va posar en marxa al començament de la crisi sanitària.

A través del telèfon 93 263 91 33 s’atenen les peticions de persones que no poden sortir de casa, especialment gent gran, i amb la col·laboració de voluntariat se’ls ofereix fer la compra imprescindible d’aliments, productes farmacèutics i d’higiene.

Suport emocional

També es presten altres serveis com ara suport emocional, servei de reparacions urgents a domicili i assessorament en qüestions relacionades amb l’habitatge.

A aquest telèfon també es poden adreçar trucar aquells ciutadans que vulguin comunicar a l’Ajuntament la situació de dificultat d’algun familiar, amic o conegut per tal de poder atendre’ls. “Gavà t’ajuda” està operatiu de 9 del matí a 20 hores. Fora d’aquest horari la trucada es desvia a la Policia Municipal que recull les peticions i les deriva a Serveis Socials.

Residències de gent gran

Per altra banda, des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament està en contacte permanent amb les cinc residències de la gent gran de Gavà, tant públiques com privades, per tal de conèixer la seva situació i oferir-les suport. Se les ha proveït de material de protecció i seguretat tant per als professionals com per als usuaris.

Així mateix, atenent el requeriment de les mateixes residència, s’han fet crides a persones auxiliars de geriatria o que amb alguna experiència en la cura de persones grans per tal que, si escau, puguin reforçar el seu personal. Aquesta crida s’ha fet extensiva per fer treballs de neteja de les instal·lacions. Les persones interessades han de trucar al telèfon “Gavà T’Ajuda” (93 263 91 33).

Gestió de currículums

Les demandes es gestionen, fonamentalment, a través del Servei d’Ocupació que deriva els currículums a les residències de gent gran. En aquest context, també l’Ajuntament també va requerir l’actuació de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i d’altres cossos d’emergència, com ara Bombers, per dur a terme tasques de desinfecció a les residències. Una desinfecció que ja s’ha realitzat als cinc equipaments.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios