www.elllobregat.com
Els caçadors d’Olesa es preparen per actuar contra la proliferació de senglars
Ampliar

Els caçadors d’Olesa es preparen per actuar contra la proliferació de senglars

martes 12 de mayo de 2020, 14:36h

La pagesia local pot demanar actuacions de control a l’ajuntament per evitar que les diferents espècies cinegètiques causin danys als conreus

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha fet una crida a la pagesia local perquè informi sobre danys als conreus com a conseqüència de la presència d’animals cinegètics. La regidora de Medi Ambient, Eva Creus, ha assegurat que el departament traslladarà les demandes que sorgeixin a la Societat de Caçadors d’Olesa de Montserrat perquè tramitin les sol·licituds d’actuació al departament d’Agricultura de la Generalitat. Creus ha explicat que també s’ha fet el control de plagues a la via pública malgrat el decret d’alarma.

El decret d’estat d’alarma del passat 14 de març va prohibir l’activitat de caça però des de mitjans d’abril, el Ministeri d’Agricultura ha fet menys restrictiva l’ordre i permet que es facin controls de poblacions d’animals cinegètics que ocasionen danys a cultius. L’actuació dels caçadors per al control cinegètic l’han de demanar els pagesos. Els agents rurals de la Generalitat certificaran els danys a la collita, la necessitat d’actuació o el risc de transmissió de malalties.

Conills, estornells i tudons

Principalment, l’espècie objecte de control a Olesa de Montserrat serà el porc senglar, tot i que també es pot demanar per la proliferació de conills, estornells o tudons, entre d’altres.

El departament de Medi Ambient, amb totes les sol·licituds que arribin per part de la pagesia del municipi, contactarà amb la Societat de Caçadors d’Olesa que té preparat un llistat de socis disposats a col·laborar en aquestes actuacions excepcionals. La Societat de Caçadors s’encarregarà de demanar la sol·licitud al departament d’Agricultura que serà qui autoritzi l’actuació i estableixi el calendari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios