www.elllobregat.com
La bicicleta guanya punts a la nova mobilitat metropolitana posterior al coronavirus
Ampliar

La bicicleta guanya punts a la nova mobilitat metropolitana posterior al coronavirus

martes 12 de mayo de 2020, 17:07h

L’AMB aposta per completar la Bicivia amb una subvenció de dos milions d’euros destinats a la construcció nous carrils per connectar les xarxes locals de bicicletes , que podran aprofitar el Baix Llobregat i L’Hospitalet

“En el difícil coel ntext en què ens trobem, hem de donar un gran impuls als mitjans de transport i les infraestructures que fomentin la mobilitat segura i sostenible, un binomi imprescindible per a la nostra metròpolis. I això passa per apostar decididament per la bicicleta i per completar la xarxa pedalable metropolitana”, ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda. “En la nova mobilitat metropolitana post Covid-19, la bicicleta també tindrà un paper molt important, com ja s’està veient en altres metròpolis i ciutats del món”, ha afegit Poveda.

Segons estipulen les bases de la convocatòria de subvenció, les actuacions que vulguin executar els ajuntaments metropolitans per adherir-se a aquestes noves subvencions han de respondre a l'objectiu estratègic de promoure la mobilitat sostenible al territori metropolità. I han de complir els principis següents: facilitar la mobilitat quotidiana municipal i supramunicipal en bicicleta i prioritzar les connexions en bicicleta entre municipis propers, amb els intercanviadors de transport, amb els polígons d'activitat econòmica i amb els grans centres generadors de mobilitat. També es valorarà que les actuacions contribueixin a completar la Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana, i que garanteixin la seguretat i la comoditat del ciclista.

Dos projectes per municipi

Cada ajuntament metropolità pot presentar, com a màxim, dues sol·licituds de subvenció. L’AMB subvencionarà fins a un màxim del 50 % del pressupost d'execució per contracte (IVA inclòs) i fins a un màxim de 200.000 euros per ajuntament metropolità.

Aquesta subvenció és compatible amb qualsevol altra línia pública o privada de finançament procedent d’una altra administració o entitat pública o privada estatal, de la Unió Europea o d’organismes internacionals.

Tercera convocatòria per bicis de l’AMB

Fins ara, l’AMB havia dut a terme dues convocatòries de subvenció per construir carrils bici i millorar la connectivitat metropolitana, els anys 2016 i 2017, amb un total de 4 milions d'euros de subvenció entre les dues convocatòries, i que va suposar una inversió total, entre AMB i ajuntaments, de 8,5 milions d’euros. Com en la nova convocatòria de subvenció que es posa ara en marxa, es van prioritzar tots els projectes que formen part de la xarxa Bicivia, que connecta de manera directa i segura tota la metròpolis de Barcelona.

La primera convocatòria va comportar una inversió total de 3.157.015,11 €, dels qual l’AMB va subvencionar 1.199.770,75 €. Es van cofinançar en total 19 actuacions en 14 municipis metropolitans, i va suposar la construcció de 20,39 quilòmetres nous de xarxa pedalable.

Gairebé 40 quilòmetres de connexions

La segona convocatòria, encara oberta, en pròrroga, comporta una inversió total de 5.352.524,79 €, dels quals l’AMB està subvencionant 1.998.672 €. S’han cofinançat 16 actuacions en 15 municipis metropolitans. Això implica l’execució de 18,67 quilòmetres nous de xarxa pedalable, que sumats als de la primera convocatòria augmenten fins a gairebé 40 quilòmetres. De la segona fase, en l’actualitat hi ha 11,06 km executats i la resta estan en procés d’execució.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios