www.elllobregat.com
El Prat reforça l’atenció social per l’emergència de la Covid-19 amb una oficina integral a La Palmira

El Prat reforça l’atenció social per l’emergència de la Covid-19 amb una oficina integral a La Palmira

miércoles 13 de mayo de 2020, 18:54h

El nou espai centralitza la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (UPASS), els Equips Bàsics d’Atenció Social (EBASS) i la nova oficina de tràmits, recentment creada i que seguirà prestant servei un cop superada la crisi

L’Ajuntament del Prat ha instal·lat al Centre Cívic Palmira Domènech (popularment conegut com La Palmira) una Oficina Integral d’Atenció Social (OIAS) amb l’objectiu de fer front a l’emergència social que també ha comportat la crisi sanitària de la Covid-19. La noca oficina, que ha obert les seves portes aquesta mateixa setmana, aquesta oficina, s’ocuparà d’atendre les llars més colpejades per la situació actual.

L’ajuntament ha posat en marxa aquest espai, perquè, davant de les necessitats urgents de les persones més afectades per l’actual crisi social i sanitària, en molts casos “el model d’atenció telemàtic o semi presencial no és suficient”, ha explicat un portaveu municipal. L’OIAS permetrà fer el seguiment i tractament presencial de les persones que ho requereixin i en seguiment per part dels serveis d’acció social.

Cal tenir en compte que l’augment dels tràmits administratius i la necessitat de donar suport i acompanyament per sol·licitar les diferents línies d’ajut social de diferents nivells administratius requereixen d’una atenció social presencial i especialitzada. De fet, un dels serveis que acollirà la nova OIAS és la nova oficina de tràmits. Un equip específic donarà suport per a la tramitació d’ajuts i suports econòmics i d’altres gestions socials.

Avançat per la crisi

La creació d’aquesta oficina formava part dels projectes previstos al Pla d’Actuació Municipal (PAM) i s’ha avançat la seva posada en marxa per millorar la resposta a la crisi social derivada de l’emergència sanitària. L’OIAS també acull la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (UPASS) i els Equips Bàsics d’Atenció Social (EBASS).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios