www.elllobregat.com
Sant Joan Despí contracta 16 aturats que no s’ havien pogut incorporar per l’estat d’alarma pel coronavirus
Ampliar

Sant Joan Despí contracta 16 aturats que no s’ havien pogut incorporar per l’estat d’alarma pel coronavirus

jueves 14 de mayo de 2020, 11:07h

Els nous empleats formen part d’un pla d’ocupació per a persones amb dificultats d’inserció laboral: 14 treballaran en la brigada de manteniment i els altres dos com a ecoinformadors

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha contractat 16 persones que estaven en situació d’atur mitjançant el pla d’ocupació de ‘Treball als Barris’ del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les persones contractades s’han incorporat aquesta setmana i treballaran durant sis mesos en diferents departaments municipals.

El perfil majoritari de les contractacions és de persones més grans de 45 anys, aturats de llarga durada i de col·lectius vulnerables. De les 16 persones que s’incorporen, 14 treballaran en la brigada de manteniment desenvolupant tasques com a peons, neteja viària, etc. i 2 treballaran com a ecoinformadors dins el programa objectiu residu 0, (Objectiu Europeu 2025) vinculat al comerç i les empreses.

Material de protecció

Aquests dies, les persones contractades realitzen sessions formatives de manera virtual en grups reduïts a l’edifici de Promodespí, on s’han pres mesures de prevenció de seguretat i higiene. El personal contractat rep material de protecció i roba per desenvolupar la seva activitat.

Aquest nou pla d’ocupació hauria d’haver començat a mitjan de març, però va quedar paralitzat com a conseqüència de l’estat d’alarma. Les 16 contractacions se sumen a les 35 persones en situació d’atur que l’Ajuntament va incorporar al mes de gener mitjançant fons propis o d’altres administracions com la Generalitat o la Diputació de Barcelona. Els plans d'ocupació estan preferentment dirigits a persones en atur de llarga durada, dones, joves i col·lectius en risc d'exclusió social.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios