www.elllobregat.com
El PSC reclama a la Generalitat que reforci amb més personal els serveis socials de la comarca
Ampliar

El PSC reclama a la Generalitat que reforci amb més personal els serveis socials de la comarca

sábado 16 de mayo de 2020, 19:32h

La secretaria de Polítiques Socials dels socialistes, Gina Pol, insisteix en que “calen més recursos humans per poder fer front a les demandes ciutadanes arran de a crisi del coronavirus”

Gina Pol s’ha reunit telemàticament amb els responsables de l’àrea de Polítiques Socials del PSC a la comarca per debatre les urgències i línies de treball a seguir aquests mesos. La trobada virtual ha reunit més d’una vintena de persones amb responsabilitats de govern en polítiques socials i càrrecs orgànics del partit en els diferents municipis de la comarca.

Segons la secretaria de Polítiques Socials del PSC del Baix Llobregat “els serveis socials municipals necessiten més recursos humans per poder fer front a totes les demandes ciutadanes, arran de la crisis del coronavirus”. Per aquest motiu des dels PSC s’ha exigit a la Generalitat “un increment dels recursos previstos en els contractes programes ja existents entre el govern català i les administracions locals”.

Targetes moneder a l’estiu

Una altra de les demandes adreçada a la Generalitat ha estat la continuïtat durant tot l’estiu de les targetes moneder per a la infància amb beques menjador. “Moltes de les famílies que eren destinatàries de les beques ja tenien situacions econòmiques febles abans de la Covid-19 i ara, durant l’estiu, aquest suport és més necessari que mai”, ha subratllat Pol.

En relació a la infància, les persones assistents a la trobada socialista també s’han mostrat molt preocupades perquè “la bretxa digital s’accentuarà encara més durant l’inici del curs escolar al setembre”. La incertesa sobre els casals i campus d’estiu també han estat un motiu de debat i reflexió, i s’està a l’espera de les decisions que prengui la Generalitat “per conèixer en quins condicionants es podran realitzar, i com afectarà a la viabilitat de les iniciatives de les entitats del lleure” han explicat els assistents a la reunió.

Més enllà de les competències

Durant la trobada, també s’ha fet un seguiment de tots els programes i iniciatives que s’han posat en marxa des dels diferents ajuntament del Baix Llobregat per fer front a la Covid-19. “Els ajuntaments socialistes han estat atenent de forma directa tot tipus de demandes i necessitats més enllà de les seves competències”, ha assenyalat Gina Pol.

Entre les iniciatives encetades pels governs comandats pel PSC, la secretària de Polítiques Socials ha destacat que “s’ha fet acompanyament a les residències amb EPIS, desinfeccions, cerca de personal; S’han realitzats milers de trucades a la gent gran per conèixer necessitats i activar serveis d’acompanyament ( compres, àpats a domicili); s’han redissenyat programes de suport a les persones amb malaltia mental per ajudar a fer front a la situació de confinament”.

Coordinada i transversal

A més ha afegit Gina Pol, “s’han impulsat oficines d’acompanyament a autònoms, empreses, i altres col·lectius per ajudar a tramitar les diferents ajudes habilitades per altres administracions supramunicipals”. Totes aquestes iniciatives i actuacions s’han portat a terme “de forma coordinada i transversal amb els diferents serveis municipals i amb els agents sanitaris de la zona d’influència” ha explicat Pol.

Amb la mirada posada a la fase 1, a la reunió, s’ha evidenciat la preocupació del món local sobre l’obertura dels centres de dia de la gent gran. “És una població de risc i caldrà veure en quines condicions es fa aquesta recuperació del servei i com protegim la nostra gent gran” ha conclòs la secretaria.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios