www.elllobregat.com
L’AMB millorarà quatre parcs metropolitans del Baix Llobregat y L’Hospitalet
Ampliar

L’AMB millorarà quatre parcs metropolitans del Baix Llobregat y L’Hospitalet

domingo 17 de mayo de 2020, 18:13h

L’organisme metropolità invertirà dos milions d’euros, gairebé la meitat amb fons Feder, en elements patrimonials que requereixen actuacions de restauració

Les obres de millora afectaran als parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern), Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), Can Mercader (Cornellà) i al parc de Can Buxeres (L’Hospitalet) i està previst que comencin durant el 2021 i que finalitzin a finals del 2023. El finançament servirà per restaurar elements amb valor patrimonial, arquitectònic, botànic i històric, molts d’aquests perquè han anat envellint amb el pas del temps i cal fer-hi diferents actuacions de restauració.

Les restauracions tindrà en compte “la incorporació de valors com l’accessibilitat i la cohesió social”, han explicat fons metropolitanes. L’accessibilitat es millorarà amb l’adequació d’accessos i paviments i amb la instal·lació de baranes, que alhora implicaran més seguretat per als usuaris. La cohesió social es potenciarà “amb la col·locació de nova senyalització en els elements patrimonials, que els convertirà en nous equipaments educatius dels parcs”, han matisat les mateixes fonts.

Tres elements arquitectònic a Torreblanca

Al Parc de Torreblanca es restauraran tres elements arquitectònics de referència –el Templet, la Torrassa i les escales i la balustrada de pedra de l’accés a Sant Feliu de Llobregat– que, a causa del seu estat, es troben actualment tancats al públic per seguretat.

El Safareig de Can Vidalet

Al Parc de Can Vidalet es restaurarà l’antic safareig del parc i es millorarà l’accés del templet i la illeta del llac romàntic. El safareig, que era una antiga bassa per regar la finca, presenta problemes d’infiltracions cap a l’aula d’educació ambiental del parc, que es troba just a sota.

Pel que fa al templet i la illeta del llac romàntic, que estan tancats al públic per seguretat, s’hi construiran nous paviments i es duran a terme millores a l’entorn de la gruta i del llac romàntic.

Millora dels camins a Can Mercader

En tercer lloc, l’AMB intervindrà al Parc de Can Mercader, on s’adequaran els camins i els accessos, es milloraran les làmines d’aigua i es restaurarà la vegetació singular. Per començar, es renovaran paviments i camins que condueixen a elements patrimonials com el palau de Can Mercader.

En una segona etapa es faran intervencions a les làmines d’aigua, com la impermeabilització o la millora dels drenatges per optimitzar el consum d’aigua, i també s’hi incorporarà vegetació per afavorir la biodiversitat aquàtica. Finalment, pel que fa a la vegetació singular, es milloraran les condicions de seguretat de l’arbrat existent i es plantarà vegetació a diferents espais.

Camins i vegetació a Can Buxeres

El Parc de Can Buxeres, que era una antiga finca agrícola transformada en casa d’estiueig de la noblesa catalana, ha experimentat diversos canvis i ampliacions des de la seva inauguració com a parc urbà sense una planificació prèvia. Amb aquesta intervenció, es milloraran els camins i accessos al Palauet i es restaurarà la vegetació singular.

El cost total d’aquestes quatre grans intervencions s’apropa al dos milions d’euros, dels quals gairebé la meitat se subvencionen amb el fons FEDER i la resta els cofinancen l’AMB i els municipis metropolitans. L’Àrea Metropolitana de Barcelona es fa càrrec de la redacció dels projectes executius, de la direcció d’obres i de la gestió de tota l’operativa administrativa i tècnica del Programa Operatiu FEDER.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto