www.elllobregat.com
Castelldefels demana a ACA i AMB una reunió 'urgent i ineludible' pels abocaments d'aigües residuals
Ampliar

Castelldefels demana a ACA i AMB una reunió "urgent i ineludible" pels abocaments d'aigües residuals

domingo 17 de mayo de 2020, 19:25h

El govern municipal vol que les dues entitats informin sobre les accions i solucions que tinguin previstes a curt i llarg termini al municipi

L'Ajuntament de Castelldefels ha tornat a sol·licitar a l'Agència catalana de l'Aigua (ACA) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) una reunió “imminent, urgent i ineludible”, com a ens titulars i gestors de les infraestructures i instal·lacions hidràuliques a causa dels nous episodis de contaminació i abocaments d'aigües residuals a la platja de Castelldefels.

El consistori recorda als dos organismes els nous abocaments d'aigües residuals des de l'estació de bombament del recinte de la UPC EBAR, cap a la xarxa separativa de pluvials (Col·lector Conques Centrals, Sobreeixidor, Estany de laminació del recinte de la PMT-UPC e Interceptor del Nord). Aquest fet ha provocat diverses afectacions greus que s'han manifestat en vàries de les sortides de la platja, principalment a la sortida del carrer 17 a l'alçada de la Plaça de les Palmeres.

Preocupació màxima

En la mateixa línia, l'Ajuntament de Castelldefels posa l'accent en que la seva preocupació és “màxima” pels efectes que provoquen aquests abocaments. Per aquesta raó el govern municipal demana a totes dues entitats que el mantinguin informat sobre les accions i solucions que tinguin previstes a curt i llarg termini, tant referides a la xarxa d'infraestructures de sanejament com a neteja i manteniment a la platja, com a conseqüència de les afectacions esmentades, sobre els pluvials, les sortides a la sorra i a l'aigua de bany, per tal de donar resposta a aquesta problemàtica.

L'ajuntament recorda a ACA i AMB que “les actuacions de mitigació no són suficients si, a més a més, els abocaments han estat molt significatius, tant des del punt de vista quantitatiu, com qualitatiu”. La xarxa d'infraestructures d'aigua de Castelldefels està desplegada de manera que els col·lectors d'aigües pluvials desemboquen al mar. Això és així a tota la costa, per evitar inundacions quan plou.

Risc d’inundació

Si els col·lectors no tinguessin sortida al mar, un part del municipi s'inundaria. El problema es produeix quan en algun punt de la xarxa hi ha una avaria i aquesta avaria comporta que aigües residuals, que a Castelldefels van per una altra xarxa, acabin passant al col·lector d'aigües pluvials.

A més, l’ajuntament vol que es faci un protocol perquè l'AMB informi als serveis municipals des del primer moment en què tenen coneixement d'una avaria. D'aquesta manera la ciutat pot avisar la població si, per exemple, l'aigua no és apta per al bany i senyalitzar la zona. Actualment, l'Ajuntament de Castelledefls s'assabenta molt després que s'hagin produit els fets.

Actuació del SEPRONA

L'Ajuntament de Castelldefels també ha informat a ACA i AMB que el passat 8 de maig, a requeriment de la fiscalia, les unitats del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guardia Civil es van desplaçar al municipi per prendre mostres dels abocaments.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios