www.elllobregat.com
Viladecans se suma al Dia Internacional dels Museus amb dues exposicions virtuals i un audiovisual
Ampliar

Viladecans se suma al Dia Internacional dels Museus amb dues exposicions virtuals i un audiovisual

lunes 18 de mayo de 2020, 11:55h
El Museu estrena mostres telemàtiques sobre els jocs i joguines dels anys 60 i 70 i les invencions de Leonardo Da Vinci, i amb un conte on line sobre l'origen de la relació de la ciutat amb Sant Isidre i Sant Sebastià

El Museu de Viladecans s’ha afegit com cada any a la celebració del Dia Internacional dels Museus que es celebra avui encara que d’una manera especial a causa de la situació sanitària actual. Tot el dia i la nit dedicades als museus arreu del món es viurà a Viladecans mitjançant Internet, amb la possibilitat de visitar dues exposicions virtuals, una d’elles interactiva, Juguem a recordar. Jocs i joguines de la generació del baby boom, 1960-1970, i L'exposició que la COVID-19 ens va intentar arrabassar:Invenzione, una idea de Leonardo”, inaugurada poc abans de la declaració de l’estat d’alarma. També es podrà veure un audiovisual, El conte de Sant Isidre, aquest des de dissabte, 16 de maig, amb motiu d’aquesta festivitat, a través d’un enllaç. Així, el Museu local obre virtualment les seves portes a tothom per poder seguir gaudint de l'art i la cultura des de casa.

La mostra de les joguines dels infants del baby boom, que diumenge serà virtual i amb continguts dinàmics, es va inaugurar a Ca n'Amat el 14 de desembre del 2018 amb les aportacions i donacions de ciutadanes i ciutadans i molts viladecanencs van poder gaudir d’ella presencialment. Qui no la va veure pot aprofitar l’ocasió. L’enllaç per poder visitar-la és aquest:

https://www.viladecans.cat/ExpoVirtualJoguines_MUVA/

Pel que fa a l’exposició sobre Leonardo da Vinci, es va inaugurar a la Torre del Baró justament una setmana abans del confinament i, per tant, pràcticament va quedar inèdita per a la ciutadania de Viladecans, ja que no es pot visitar en aquests moments. Ara hi ha l’oportunitat per Internet. L’enllaç des d’on es podrà veure es comunicarà abans o el mateix dilluns 18.

Abans, aquest dissabte, pels volts de la diada, ja es podrà veure i escoltar el conte sobre la relació de Viladecans amb Sant Isidre i Sant Sebastià, patró de la Festa Major d'Hivern, que inclou també una rondalla viladecanenca. L’enllaç al conte:

https://patrimoni.viladecans.cat/fotoweb/archives/5001-Exposicions/Exposicions/2020/www-web/SANT%20ISIDRE%20conte%202.0.mp4.info#?c=%2Ffotoweb%2Farchives%2F5001-Exposicions%2F.

El Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment molt popular, intenta retallar la distància entre ells i la societat, provant de mostrar al públic els reptes que tenen i seguint la màxima que "els museus són una institució al servei de la societat i del seu desenvolupament".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios