www.elllobregat.com
Sant Just impulsa un programa de salut mental per fer front a les seqüeles del coronavirus
Ampliar

Sant Just impulsa un programa de salut mental per fer front a les seqüeles del coronavirus

miércoles 20 de mayo de 2020, 14:47h

La iniciativa vol millorar l'atenció social a les persones amb problemes derivats de la crisi sanitària i econòmica de la Covid-19 i del confinament

La creació d'una Taula de Salut Mental local, i treballar un pla específic i adaptat a la realitat de Sant Just Desvern per millorar l'atenció social a les persones amb problemes de salut mental i a les seves famílies, és ara més necessària que mai. La situació actual de confinament, derivada de la crisi sanitària de la COVID-19, accentua la vulnerabilitat d'aquest col·lectiu, provocant, per motius diversos, alternacions o l'agreujament del seu estat de salut mental. D'altra banda, la crisi econòmica que ja s'està patint, pot generar dificultats i major fragilitat de la salut mental de part de la població.

Davant d'aquest context, el Ple de l'Ajuntament ha prioritzat l'aprovació del disseny d'un programa de Salut Mental: Pla adaptat a les necessitats municipals de Sant Just Desvern i la constitució de la Taula de Salut Mental.

Detectar necessitats específiques

Després d'un treball previ de recollida d'informació dels indicadors de salut mental al municipi i de la disponibilitat de serveis d'atenció a la salut mental a Sant Just, el següent pas és la creació de la Taula de Salut Mental, la qual treballarà i vehicularà les propostes i accions. Els objectius de la Taula són: detectar necessitats específiques del sector, millorar el treball en xarxa i les coordinacions amb els agents institucionals implicats, lluitar contra l'estigma i crear programes i serveis per a la integració comunitària, augmentar el coneixement sobre salut mental i posicionar la salut mental en l'agenda política del territori

Quatre Nivells

La Taula de Salut Mental de Sant Just Desvern presentarà una estructura de quatre nivells de participació: Mesa Institucional, Grup Motor, Grups de Treball i Secretaria tècnica; i tindrà l'encàrrec de definir el Pla Anual, implementar les accions i avaluar i presentar públicament els resultats.

L'Ajuntament de Sant Just té especial sensibilitat en aquest àmbit i compta amb una professional especialitzada en salut mental dins de seus Serveis Socials, que fa seguiment i acompanyament a persones usuàries i a les seves famílies.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto