www.elllobregat.com
L’Hospital de Bellvitge reobre tots els quiròfans i s’adapta a la nova realitat postCovid-19
Ampliar

L’Hospital de Bellvitge reobre tots els quiròfans i s’adapta a la nova realitat postCovid-19

miércoles 20 de mayo de 2020, 18:20h

S’han habilitat controls d’accés per assegurar que es compleixen les mesures d’higiene i distanciament social i un 35% de les visites programades ja son presencials

La disminució constant del nombre de nous ingressos i de pacients Covid-19 hospitalitzats als darrers dies ha propiciat que l’Hospital de Bellvitge hagi recuperat la pràctica totalitat de la seva activitat assistencial i quirúrgica prèvia a la pandèmia de la Covid-19. L’emergència provocada pel coronavirus no es pot donar per acabada, però l’Hospital de Bellvitge reprèn la seva activitat habitual per donar resposta a les problemàtiques de salut dels ciutadans alienes al coronavirus. Ara per ara només hi ha un 10% de malalts ingressats per la Covid-19 (van arribar a superar el 80%) al centre.

Des de dilluns 18 de maig, els 33 quiròfans dels quals disposa l’hospital tornen a estar operatius, prioritzant les intervencions oncològiques i les cirurgies no demorables. El nombre de pacients crítics Covid-19 a la UCI del centre s’ha reduït a 32 en els darrers dies. La descongestió de les unitats de crítics és fonamental com a suport de l’activitat quirúrgica.

Tres trasplantaments de fetge

L’activitat de transplantaments i donació d’òrgans i teixits s’ha reprès i els tres programes en què l’Hospital de Bellvitge és referent, renal, hepàtic i cardíac (i assistències ventriculars mecàniques), són de nou oberts. En els darrers dies ja s’han dut a terme tres transplantaments de fetge.

D’altra banda, les consultes externes i les proves diagnòstiques que es fan als diferents gabinets també s’han restablert, tot i que amb les mesures i els circuits diferenciats necessaris per assegurar la salut d’usuaris i professionals. L’entrada al bloc de Consultes Externes es realitza de nou per la porta principal (tancada durant la pandèmia), però amb controls a l’accés i a l’interior per recordar les mesures d’higiene i de distanciament social.

Pacients amb mascareta quirúrgica

Per evitar contagis, la tornada a la normalitat s’està fent extremant la seguretat. Així, tots els pacients que entren a l’Hospital han de portar mascareta quirúrgica, mantenir la distància de seguretat amb altres persones i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic quan arriben al centre. També es demana que vinguin sols i, si no poden fer-ho, amb un sol acompanyant, sent molt puntuals (sense arribar abans ni després de l’hora de citació).

Ara per ara s’estan realitzant un 35% de les visites programades de forma presencial, un percentatge que pujarà fins a un 50% al mes de juny. Aquest serà el percentatge màxim per evitar aglomeracions a les sales d’espera. Els professionals revisen les agendes per determinar les visites que s’han de dur a terme de forma presencial i les que es poden resoldre de forma telefònica. Tots els pacients citats de forma presencial reben un missatge SMS per confirmar el dia i hora de la visita. Entre visites presencials i remotes, ara per ara s’estan atenent aproximadament un 75% de les visites programades.

Proves diagnòstiques al 100%

Els diferents gabinets de proves diagnòstiques de Bellvitge (Endoscòpies -digestiva i respiratòria-, reumatologia, cardiologia, proves funcionals respiratòries, vascular i neurovascular i neurofisiologia) ja estan funcionant tots de nou, la majoria al 100%. L’hospital de dia també atén pacients de forma normalitzada per rebre tractaments ambulatoris.

L’Hospital de Bellvitge avança així en el programa de desescalada assistencial, tot restablint el seu funcionament i la seva configuració habituals, però amb els dispositius d’emergència perfectament modulats per tal de respondre a possibles rebrots de la pandèmia.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios