www.elllobregat.com
L’Hospital de Bellvitge reobre tots els quiròfans i s’adapta a la nova realitat postCovid-19
Ampliar

L’Hospital de Bellvitge reobre tots els quiròfans i s’adapta a la nova realitat postCovid-19

miércoles 20 de mayo de 2020, 18:20h

S’han habilitat controls d’accés per assegurar que es compleixen les mesures d’higiene i distanciament social i un 35% de les visites programades ja son presencials

La disminució constant del nombre de nous ingressos i de pacients Covid-19 hospitalitzats als darrers dies ha propiciat que l’Hospital de Bellvitge hagi recuperat la pràctica totalitat de la seva activitat assistencial i quirúrgica prèvia a la pandèmia de la Covid-19. L’emergència provocada pel coronavirus no es pot donar per acabada, però l’Hospital de Bellvitge reprèn la seva activitat habitual per donar resposta a les problemàtiques de salut dels ciutadans alienes al coronavirus. Ara per ara només hi ha un 10% de malalts ingressats per la Covid-19 (van arribar a superar el 80%) al centre.

Des de dilluns 18 de maig, els 33 quiròfans dels quals disposa l’hospital tornen a estar operatius, prioritzant les intervencions oncològiques i les cirurgies no demorables. El nombre de pacients crítics Covid-19 a la UCI del centre s’ha reduït a 32 en els darrers dies. La descongestió de les unitats de crítics és fonamental com a suport de l’activitat quirúrgica.

Tres trasplantaments de fetge

L’activitat de transplantaments i donació d’òrgans i teixits s’ha reprès i els tres programes en què l’Hospital de Bellvitge és referent, renal, hepàtic i cardíac (i assistències ventriculars mecàniques), són de nou oberts. En els darrers dies ja s’han dut a terme tres transplantaments de fetge.

D’altra banda, les consultes externes i les proves diagnòstiques que es fan als diferents gabinets també s’han restablert, tot i que amb les mesures i els circuits diferenciats necessaris per assegurar la salut d’usuaris i professionals. L’entrada al bloc de Consultes Externes es realitza de nou per la porta principal (tancada durant la pandèmia), però amb controls a l’accés i a l’interior per recordar les mesures d’higiene i de distanciament social.

Pacients amb mascareta quirúrgica

Per evitar contagis, la tornada a la normalitat s’està fent extremant la seguretat. Així, tots els pacients que entren a l’Hospital han de portar mascareta quirúrgica, mantenir la distància de seguretat amb altres persones i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic quan arriben al centre. També es demana que vinguin sols i, si no poden fer-ho, amb un sol acompanyant, sent molt puntuals (sense arribar abans ni després de l’hora de citació).

Ara per ara s’estan realitzant un 35% de les visites programades de forma presencial, un percentatge que pujarà fins a un 50% al mes de juny. Aquest serà el percentatge màxim per evitar aglomeracions a les sales d’espera. Els professionals revisen les agendes per determinar les visites que s’han de dur a terme de forma presencial i les que es poden resoldre de forma telefònica. Tots els pacients citats de forma presencial reben un missatge SMS per confirmar el dia i hora de la visita. Entre visites presencials i remotes, ara per ara s’estan atenent aproximadament un 75% de les visites programades.

Proves diagnòstiques al 100%

Els diferents gabinets de proves diagnòstiques de Bellvitge (Endoscòpies -digestiva i respiratòria-, reumatologia, cardiologia, proves funcionals respiratòries, vascular i neurovascular i neurofisiologia) ja estan funcionant tots de nou, la majoria al 100%. L’hospital de dia també atén pacients de forma normalitzada per rebre tractaments ambulatoris.

L’Hospital de Bellvitge avança així en el programa de desescalada assistencial, tot restablint el seu funcionament i la seva configuració habituals, però amb els dispositius d’emergència perfectament modulats per tal de respondre a possibles rebrots de la pandèmia.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto