www.elllobregat.com
Cornellà s’esponja a la desescalada amb 3.100 metres quadrats per a vianants i 21 kilòmetres per a bicis
Ampliar

Cornellà s’esponja a la desescalada amb 3.100 metres quadrats per a vianants i 21 kilòmetres per a bicis

jueves 21 de mayo de 2020, 11:46h

L'ajuntament ha programat restriccions de trànsit viari en carrers i avingudes de tots els barris de la ciutat i la xarxa pedalable augmenta fins als 39 km per garantir la distància física per a prevenir el contagi de la Covid-19

L'Ajuntament de Cornellà ha tallat al trànsit 13.100 metres quadrats de vials i ha ampliat en 21 km la xarxa pedalable de la ciutat per potenciar la mobilitat a peu i en bicicleta. Aquesta ampliació de les zones exclusives per a vianants i ciclistes vol garantir la seguretat dels cornellanencs, oferint més espai per mantenir la distància física entre la ciutadania, tan important en aquests moments per a evitar el contagi de la Covid-19 durant el desconfinament.

Per tal d’aconseguir aquesta ampliació, el consistori de Cornellà ha programat restriccions puntuals de trànsit viari en diferents carrers i avingudes, amb l’objectiu de donar prioritat als vianants, i limitant la circulació viària als vehicles. Ho ha fet en vies principals com en un tram de l’avinguda República Argentina o la carretera de l’Hospitalet entre Porta Diagonal i l’avinguda del Parc de Can Mercader, i en carrers més petits però amb gran volum de pas com el de Bonestar.

Talls en cap de setmana

També, des de que ha començat la desescalada, es talla el trànsit de 16 carrers del municipi els caps de setmana per a afavorir el lleure i l'oci de la població de 9h a 21h, aprofitant que els veïns i veïnes de Cornellà ja estan habituats a fer ús d’aquests espais perquè formen part del projecte ‘Diumenges sense cotxes’. Ara les restriccions a la circulació s’amplien a tot el cap de setmana.

Pel que fa a la xarxa ciclable de Cornellà, aquesta també s’ha ampliat amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i saludable, permetent la distància física, a la vegada que es millora la qualitat de l'aire perquè es contribueix a la contenció del previsible augment de l'ús dels cotxes privats en el decurs de les properes fases del desconfinament.

L’ampliació de la xarxa pedalable a Cornellà és de 21,3km. Aquesta suma suposa passar dels 17,75km actuals a aproximadament 39. La nova xarxa està formada per quatre tipus de vies diferents. Hi ha carrils bidireccionals segregats a la calçada; carrils bus-bici, exclusius per a ciclistes i autobús; carrers de convivència amb vianants, eliminant un carril de circulació del trànsit rodat a favor de l'ús exclusiu per a persones que es desplacen a peu o en bicicleta; i la senyalització de carrers de cohabitació on la bicicleta conviu amb els vehicles de motor sense poder, aquests, superar els 30 km/h.

Garantir la distància social

La iniciativa d'ampliar fins a 39 quilòmetres la xarxa de carrils bici a Cornellà forma part del pla de mesures que el Consistori està portant a terme en aquests moments per a adaptar l'espai públic de la ciutat a la desescalada del confinament, garantint en primera instància la distància social i evitant el contagi del coronavirus.

Des de l'inici del desconfinament per la Covid-19, l'Ajuntament ha dut a terme diferents iniciatives per facilitar una mobilitat segura i saludable, amb l’objectiu d’evitar la concentració de persones en els desplaçaments pels carrers de la ciutat, i en les zones de pas de major concurrència.

Així, a les voreres de fins a 4 metres es regula el sentit de la circulació dels vianants per una única vorera, utilitzant com a criteri el mateix que el de la circulació viària, caminant sempre per la dreta. I s'ha senyalitzat la direcció de circulació. També s'ha reduït el temps d’espera dels vianants als semàfors amb major concurrència, per evitar aglomeracions, sempre que el sistema de gestió ho permet.

Urbanisme tàctic reversible

Als espais propers als semàfors amb major concurrència, s'han senyalitzat punts d’espera que indiquen la distància social a respectar. Aquestes actuacions es realitzen “amb criteris d’urbanisme tàctic reversible, reforçant la senyalització i protecció dels espais”, han explicat des de l’Ajuntament de Cornellà.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios