www.elllobregat.com
La Generalitat dona suport al sector esportiu afectat per la covid-19

La Generalitat dona suport al sector esportiu afectat per la covid-19

viernes 05 de junio de 2020, 04:00h
Destinarà 14,5 milions d’euros per a l’activitat de les federacions esportives i els consells esportius del país

El Consell Català de l’Esport realitzarà una despesa pluriennal de 14,5 milions d’euros amb l’objectiu de donar suport, d’una banda, a l’acció de les federacions esportives catalanes i, de l’altra, als programes d’esport escolar dels consells esportius de Catalunya. La finalitat és subvencionar les activitats portades a terme, les que no s’han pogut celebrar a causa de la covid-19 però que han generat algun tipus de despesa, així com les ajornades que se celebrin fins al desembre d’enguany.

Amb la posada en marxa d’aquestes dues convocatòries de subvencions, el Govern vol contribuir a pal·liar els efectes econòmics que la pandèmia de la covid-19 ha tingut en les entitats beneficiàries, que han hagut de paralitzar la seva activitat de forma sobtada. Aquestes convocatòries inclouran mesures de flexibilització, d’acord amb la normativa de subvencions i de procediment administratiu comú, en relació amb les condicions establertes a les bases reguladores, amb la finalitat de donar la viabilitat màxima a les actuacions objecte de subvenció o ajut que s’han vist afectades pel context generat per la crisi sanitària.

Pel que fa a les federacions i unions de clubs, el Govern autoritza el Consell Català de l’Esport a realitzar una despesa per un import total de 9,5 milions d’euros per atendre la convocatòria 2020 de subvencions per a aquest tipus d’entitats. La xifra prevista per al 2020 és de 7,6 milions d’euros i per al 2021, d’1,9 milions d’euros.

Aquesta línia d’ajudes permet donar suport a la gestió de les federacions esportives catalanes, a l’organització i participació en activitats esportives no internacionals, a la promoció de l’esport, a l’organització i participació en competicions internacionals i a la projecció internacional, a les entitats federades o membres d’una unió esportiva de clubs i associacions, i al programa d’alt rendiment esportiu català (programa ARC). Es subvencionaran activitats programades entre octubre de 2019 i setembre de 2020, i les ajornades que se celebrin fins al desembre d’enguany.

Suport a l’esport escolar
Així mateix, l’Executiu ha aprovat fer una despesa de 5 milions d’euros per donar suport, mitjançant convocatòria de subvencions, als consells esportius de Catalunya per al desenvolupament dels programes d’esport escolar del curs 2019-2020. Aquest import total es reparteix en 4,1 milions d’euros aquest any 2020 i 900.000 euros l’any 2021.

Aquesta subvenció ajudarà a la gestió dels consells esportius i a fer possible l’execució de tres programes de promoció de l’activitat física i l’esport entre la població en edat escolar, impulsats pel Govern en col·laboració amb aquests organismes: el Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i el programa Esport Blanc Escolar (EBE).

Actuacions a totes les comarques
A través d’aquests programes, els consells esportius porten a terme actuacions a totes les comarques catalanes -mitjançant l’oferta d’activitats fisicoesportives i de competicions esportives en horari extraescolar, en el cas dels JEEC i el PCEE, i la iniciació als esports d’hivern en horari lectiu, en el cas de l’EBE- amb la voluntat de fomentar, en tots els casos, una activitat fisicoesportiva regular en què preval la salut i la formació integral dels infants i adolescents i la transmissió de valors a través de l’esport.

748.000 euros per a clubs
D’altra banda, el Consell Català de l’Esport ha resolt la convocatòria de subvencions per a l’organització i participació en activitats esportives federades corresponents a la temporada 2019-2020, uns ajuts que sumen un global de 748.740 euros i que beneficiaran un total de 81 clubs de tot el territori català per dur a terme 91 actuacions. Aquests ajuts serveixen per donar suport a dos tipus d’activitats: la participació en competicions d’esport femení, per una banda, i la participació en competicions internacionals oficials (programa Catalunya al Món), tant masculines com femenines.

En aquest cas, el Govern també ha adoptat mesures de flexibilització de les bases reguladores del procediment per evitar perjudicis als beneficiaris i donar viabilitat màxima a actuacions afectades pel context generat per la covid-19. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios